Na Wikipediji o Miljenku Smoji osvanuo niz uvreda: "Izdajnik, špijun, psovač, četnik"

Screenshot: Youtube/Wikipedia

Nakon što mu je prošloga tjedna otkriven spomenik na splitskoj Matejuški, sada je na stranici hrvatske Wikipedije o Miljenku Smoji osvanuo čitav niz uvredljivih komentara na račun preminulog novinara i društvenog kroničara.

''Izdajnik, špijun, mrzitelj, psovač, pijanac, kukavica, tužitelj taksista radi križa, tužibaba Torcide, protivnik hrvatskog grba na hajdukovom dresu, rasistički mrzitelj vlaja, imoćana, hercegovaca, zagrebčana, odnosno Hrvata, ljubitelj Tita, Miloševića, prijatelj Kadijevića i samoproglašeni četnik'', stajalo je u jednoj verziji članka o Smoji, koja je sada promijenjena. Zasad nije poznato tko je autor komentara koji su na Wikipediji osvanuli jučer, dan prije 28. godišnjice Smojine smrti. 

Podsjetimo, Smoji je prošli tjedan u Splitu otkriven spomenik, autorsko djelo Aleksandra i Ante Guberine, a njegovo otkrivanje jedan je od središnjih događaja programa Smojinih 100. Spomenik je postavljen na sjevernoj strani Matejuške, odakle će Smoje zauvijek gledati na svoj Veli Varoš, Prokurative i Marjan. Otkrivanju su prisustvovali brojni građani i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.