Na hrvatskim kaznionicama osvanuli murali

Foto: HDLU

HRVATSKI umjetnici muralima su oslikali kaznionice u Bjelovaru, Karlovcu, Osijeku te Odgojni zavod u Turopolju.

"U svrhu estetizacije i revitalizacije zatvorskog prostora umjetnošću u okviru projekta Boje stvarnosti, uspješno su realizirane likovne intervencije i likovne radionice u zatvoru u Bjelovaru, zatvoru u Karlovcu, zatvoru u Osijeku te u Odgojnom zavodu u Turopolju", objavili su iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Boje stvarnosti Izvedene likovne intervencije i radionice u Zatvoru u Bjelovaru, Zatvoru u Karlovcu, Zatvoru u Osijeku i...

Objavljuje HDLU Hrvatsko Drustvo Likovnih Umjetnika/Croatian Association of ArtistsSrijeda, 11. siječnja 2023.

Na projektu je radilo osam umjetnika, članova HDLU. Ana Ratković Sobota, Goran Rakić, Jasmina Krajačić, Monika Meglić, Tea Jurišić i Valentina Supanz Marinić izveli su likovne intervencije u prostoru zatvora u Bjelovaru, Karlovcu i u Osijeku, dok su Vida Meić i Krešimir Golubić izveli likovne radionice u Karlovcu i u Turopolju.

"Projekt Boje stvarnosti, uključit će još estetizaciju i umjetničku revitalizaciju kaznionice u Lepoglavi te rad umjetnika Damira Sobote, Lava Paripovića, Maria Miličića, Nikoline Manojlović Vračar, te Melinde Šefčić. U tijeku je i provođenje Istraživačke komponente projekta koje provode dr.sc. Anita Jandrić Nišević i dr.art. Melinda Šefčić", najavljuju iz HDLU.

Ovo je peti projekt estetizacije kaznenih prostora u Republici Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.