Mnogi Hrvati neće moći mirno spavati dok se Radu Končara ne odstrani iz društva

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

RADE KONČAR napao 65-godišnjeg Splićanina! Pod okriljem mraka i u alkoholiziranom stanju, Rade Končar je 7. studenog oko 4.40 sati napao nedužnog prolaznika zadavši mu težu tjelesnu ozljedu.

S obzirom na to da se napad dogodio iznenada, anonimni Splićanin se nije stigao braniti. Rade je na njega nasrnuo glavom i postoljem, oborivši ga svojom težinom na travu. Anonimni Splićanin se pokušavao osloboditi, no Rade ga je prikliještio za pod i skršio mu desnicu. Vatrogasci su došli na mjesto zločina i teškom mukom odvojili pomahnitalog Radu od anonimca nakon čega je Splićanin, slomljene potkoljenice, hitno prebačen u bolnicu.

Ovo nije prvi Radin napad na anonimnog Splićanina. Naime, Rade mu je i prije čupao živce te mu nezamislivim psihičkim terorom ugrožavao zdrav razum. Iako takve ozljede nisu opasne po život, stručnjaci smatraju da ni nadljudskim naporima ne mogu spasiti zdrav razum tog anonimca.

Rade Končar je odavno poznat policiji, kao i širem broju ljudi, zbog svojih agresivnih istupa i nad njim će se, nakon uhićenja, provesti kriminalističko istraživanje. Vjerujemo da će se Rade, kao i dosad, braniti šutnjom.

Nakon kirurškog zahvata nepoznati Splićanin će opet biti ono što je i bio - policiji poznata budala. Napad su oštro osudile sve državne i gradske institucije, pogotovo dječji vrtić "Ciciban" i kineski dućan "Sve po 8".

Oglasila se i gradska uprava, a priopćenje iz JeBanovine prenosimo u cijelosti: Najoštrije osuđujemo rušenje anonimca na Bačvicama. To je čin neodgovornog Rade i ne izražava mišljenje građana slobodnog i tolerantnog Splita koji osuđuju ovakav vandalizam i divljaštvo. Vjerujemo kako će nadležne institucije primjereno kazniti počinitelja. Grad Split je, po saznanju o ovom činu, angažirao tvrtku koja će nakon policijskog očevida sanirati štetu i anonimnog Splićanina vratiti u prvobitno stanje, odnosno u NDH.

S obzirom na to da je Rade jedan od onih koji se nikad ne predaju, trebat će mnogo truda da ga se odstrani iz društva, no sigurni smo da mnogi Hrvati neće moći mirno spavati dok se to ne dogodi. Takvi će stražariti na braniku domovine i u noćnim satima tražiti osvetu. Ako se Rade uskoro ne preda, nema sumnje da će za njim biti raspisana tjeralica. Kukavice mu mogu pucati u prsa, a može ga se napasti i s leđa, već kako anonimnima odgovara. Prema Radi oni neće imati milosti jer on milost ne traži niti bi im je dao.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.