"Mislim da sam tatu slučajno zarazila herpesom, mama je zatražila razvod"

Screenshot: Youtube

NIKOM nije drago s roditeljima govoriti o svom seksualnom životu, a o spolnim bolestima još manje, no stvari se ponekad malo zakompliciraju. 

Jedna korisnica Reddita našla se u prilično nezavidnoj situaciji kad ju je majka nazvala da je obavijesti da su ona i otac pred razvodom jer je on dobio herpes, a tvrdi da nema pojma odakle mu. 

"Kad sam krenula na fakultet, bila sam prilično promiskuitetna i zarazila sam se herpesom. Grozno, ali lijekovi koje uzimam drže simptome pod kontrolom i trebali bi spriječiti da zarazim druge. Kad sam došla kući za božićne praznike, bila sam pozvana na jedan tulum gdje je bio dečko koji mi se svidio. Željela sam biti spremna na sve pa sam se odlučila obrijati dolje. Kako sam zaboravila svoju britvicu, posudila sam tatinu. U žurbi sam se malo porezala, ali nisam tome pridavala neku važnost", napisala je. 

Ubrzo je zaboravila na cijelu situaciju, no nekoliko mjeseci kasnije nazvala ju je mama i rekla joj da se razvodi od njenog oca. 

"Pričala sam s tatom, na licu je imao osip. Rekao mi je da je dobio herpes, ali da nema pojma kako. Kleo se da nikad nije varao. Bila sam ljuta i zbunjena, nisam znala u što da vjerujem. Tek mi je dva tjedna kasnije palo na pamet da sam možda ja kriva. Čitala sam istraživanja na internetu i piše da je to moguće. Ne znam što da radim, moji roditelji ne znaju da sam seksualno aktivna i bili bi jako razočarani da to saznaju, a osobito da imam herpes", napisala je ona. 

Iako je uvjerena da je očev herpes njena krivnja, NHS (britanska nacionalna zdravstvena služba) navodi da je vrlo mala vjerojatnost da se herpes može prenijeti bilo kako osim direktnim kontaktom s kožom jer virus herpesa ne može dugo preživjeti izvan tijela. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.