"Michael Forever": Zvijezde i Jackova djeca na koncertu slavili život pokojnog kralja popa

VELIKI koncert "Michael Forever" održan je sinoć u Cardiffu. Na spektaklu u čast pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu bila su i njegova djeca, Blanket, Prince i Paris, odjeveni u kostime koji su podsjećali na stil njihovog slavnog pokojnog oca. "Jako smo sretni što smo ovdje ove posebne večeri u čast našeg oca", rekla je Jacksonova 13-godišnja kći Paris, koja se nakratko pojavila na pozornici.

Na pozornici su brojni glazbenici izvodili hitove iz duge Jackove karijere. Nastupala su brojna poznata imena, među kojima i Christina Aguilera, Gladys Knight, Cee Lo Green, Pixie Lott te brojni drugi. Millenium Stadion u Cardiffu je na kraju bio rasprodan te je u koncertu uživalo 50 tisuća ljudi. Na pozornici su bila i Jackova braća Marlon, Tito i Jackie, koji su s njim bili u bendu Jackson 5. "Osjećate li njegov duh ovdje", pitao je Marlon publiku, koja se gromoglasno složila.

"Ne radi se o kontroverzi. Niti o suđenju, ni o smrti. Radi se o tome da ovdje slavimo njegov život i njegovu glazbu"

Koncert je ispao prilično velika kontroverza jer je trenutno u tijeku suđenje Jackovom osobnom liječniku Conradu Murrayu za ubojstvo iz nehata. Zbog toga dio pjevačeve obitelji, braća Jermaine i Randy te sestra Janet, nisu željeli doći naglašavajući da je koncert "krivo tempiran". Na koncertu je zato bio Ne-Yo, koji je izveo hit "Billie Jean". "Ne radi se o kontroverzi. Niti o suđenju, ni o smrti. Radi se o tome da ovdje slavimo njegov život i njegovu glazbu", rekla je r`n`b zvijezda na oduševljenje publike, a s njom se složio i Marlon: "Svatko od nas tuguje različito. Mi želimo proslaviti pozitivnu stranu njegovog života i sve pozitivne stvari koje je napravio".

Neki Michaelovi fanovi također misle da koncert tijekom suđenja nije dobra ideja. "Mislim da su trebali pričekati. Ako radite nešto u počast Michaelu, onda to treba napraviti najbolje što se može, kao što je radio i Michael", rekao je predsjednik danskog kluba fanova Wesley Noorhoff. No, i među fanovima su mišljenja podijeljena. "U sudnici postoji toliko toga negativnog. Ovo je bila šansa da zahvalimo Michaelu i proslavimo njegovu glazbu", rekao je Ronnie Lee, jedan od obožavatelja koji su došli na koncert u Cardiffu. Na koncertu su nastupali i Leona Lewis, Alexandra Burke, Yolanda Adams, 3T, Jamie Foxx, La Toya Jackson te brojni drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.