Ludilo u Splitu: Pogledajte kako tulumari posada američkog nosača aviona

Foto: Ante Popić

AMERIČKI nosač zrakoplova na nuklearni pogon je u pratnji krstarice stigao pred splitsku luku prije dva dana, a mornari s broda dane u Dalmaciji odlučili su iskoristiti za opuštanje od svakodnevnih poslova i obveza. Posada broda dugog 333 metra broji 4922 člana od kojih 487 časnika.

Nakon što su razgledali Split, večer su iskoristili za uživanje u noćnom životu. Iako su novinara Indexa neki članovi posade pitali gdje mogu pronaći rakija, kebab i narodna glazba, dio mornara odlučio se razveseliti uz pravi američki tulum u klubu Tropic na Bačvicama. Amerikanci su napravili sjajan party i nema sumnje da će im i Split i Bačvice ostati u lijepom sjećanju. 

Splićani su inače puni hvale za svoje goste. Svi su se iznenadili kako su zapravo mladi mornari, a mnogi su zapazili i kako se radi o iznimno pristojnom svijetu.

Nosač zrakoplova ostaje pred Splitom do 9. prosinca, a splitski ugostitelji ne kriju zadovoljstvo zbog dolaska broda s tolikom posadom. Kao da je došao kruzer, primijetio je danas i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji se družio sa zapovjednikom i časnicima borbene skupine. Nakon Splita, očekuje se da produže put Sirije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.