Evo što biste trebali napraviti ovog ljeta, počnite još danas

Foto: 123RF

JEDNO je sigurno, ovo je ljeto bez ikakve sumnje drugačije od ljeta na koja smo navikli.

Bilo da svoj godišnji provodite na moru ili doma, razmislite o nekim stvarima koje biste mogli napraviti ovog ljeta, a u nastavku možete pronaći nekoliko sugestija za odmor koji će vam promijeniti život nabolje.

1. Pročitajte neku dobru knjigu

Bez obzira na to provodite li svoje slobodne dane na plaži ili kod kuće, knjiga je uvijek savršeno rješenje za sve one u potrazi za bijegom od stvarnosti. Primjerice, možete pročitati Svjedočanstva, novi roman Margaret Atwood, a radi se o nastavku super popularnih Sluškinjinih priča. Oni koji su voljeli Dnevnik Bridget Jones mogu pročitati Queenie Candice Carty-Williams koji se na zabavan i dirljiv način bavi temama rasizma, seksizma i kolektivne individualne traume.

Ljubitelji krimića mogu pročitati My Lovely Wife Samanthe Downing, The Saint Zita Society Ruth Rendell ili I'll Never Tell Catherine McKenzie, a ovo ljeto možete iskoristiti kako biste napokon pročitali neke od književnih klasika koji su vam sve ovo vrijeme promicali.

2. Organizirajte filmsku večer s prijateljima

Budući da klasično kino nije opcija, filmoljupci rješenje mogu pronaći u drive-in kinima koji su odlična i zapravo jedina kino-zabava u ovim vremenima. No, ako to nije ono što tražite, uvijek možete organizirati filmsku večer s prijateljima, a opcija je više nego ikad. Od gomile streaming servisa, pa sve do stvaranja vlastitih tematskih filmskih večeri (klasici koje niste pogledali, hitovi koji su obilježili eru ili vaše djetinjstvo).

Nikada nije bilo lakše organizirati kvalitetno druženje uz dobar film.  

3. Počnite živjeti zdravije

Ovo je redovito lakše reći nego ostvariti jer od nas zahtijeva predanost i odricanje. No to ne mora nužno biti negativno iskustvo. Da, možda nećete uživati u brzoj hrani i slatkišima, ali što se sokova tiče, možete se otvoriti za nešto novo, a u isto vrijeme prepoznatljivo.

Vindija je povodom svog 60. rođendana odlučila osvježiti kompletnu liniju Vindi sokova koji su osim novog elegantnog dizajna zadržali fenomenalan okus i pregršt vitamina. Tu su klasični 100% juicevi, nektari i osvježavajuća pića, a u šarenoj lepezi okusa svatko će pronaći nešto za sebe.

Ovo ističemo i zbog činjenice da ovo nije samo zdrav izbor za vas već i za planet. Naime, svi sokovi dolaze u kartonskom pakiranju koje još više smanjuje ugljikov otisak u prirodi, s obzirom na to da je proizvedeno uglavnom od papira nastalog od drva iz obnovljivih izvora.

Sve u svemu, Vindi sokovi idealan su izbor bez obzira na to kako svoje vrijeme provodili i neizostavan su dio svake torbe za plažu. I upamtite, naročito ljeti je važno da u tijelo unosite dovoljno tekućine.

4. Kampirajte u dvorištu

Realno gledajući, mnogi će zbog novonastalih okolnosti ovo ljeto provesti kod kuće. Istina, možda nećete posjetiti nove destinacije i uživati u morskim prostranstvima, ali možete se pobrinuti da ono prepoznatljivo na neki način osvježite. Primjerice, možete kampirati u vlastitom dvorištu.

E sad, nekima će ovo zazvučati pomalo nategnuto, ali ovo uistinu možete pretvoriti u višednevno i raznoliko događanje. Kombinirajte to s roštiljanjem i piknikom, a ako ste vlasnik projektora i platna, možete dan završiti kao kino-večer pod zvjezdanim nebom.  

5. Pronađite novi hobi

Ovo je još jedna od onih stvari koje zvuče kao otrcana fraza, ali zaista, ništa vas ne sprječava da ovo slobodno vrijeme iskoristite za nešto korisno kako biste popravili sebe, svoje raspoloženje ili svoje zdravlje. Doslovno govorimo o bilo čemu. Počnite učiti svirati neki instrument. Ne morate čak ni plaćati instrukcije, već učinite to pomoću potpuno besplatnih YouTube lekcija.

Počnite trenirati. I ponovno, ovo vas ništa ne košta. Ne morate se učlaniti u teretanu. Internet je prepun vježbi za koje vam nisu potrebne sprave niti utezi. Možete početi i s laganim šetnjama koje ćete s vremenom pretvoriti u trčanje. Priznajemo, nekima je ovo uvjerljivo najdosadnija fizička aktivnost koju mogu zamisliti, ali šetnju možete učiniti zanimljivijom slušanjem podcastova ili audioknjiga.

Isto tako, ako vam je to izvedivo, zasadite vlastiti vrt. Možda zvuči kao savjet za vašu baku, ali postoji nešto gotovo meditativno u ovoj aktivnosti i mnogi koji o vrtlarstvu nikada nisu razmišljali tvrde da im je to u potpunosti popravilo raspoloženje. Isto tako, ne smijemo zaboraviti ni to da ne postoji ništa organskije i zdravije od hrane koju ste sami uzgojili.

6. Naučite pripremati neku novu slasticu

Možete isprobati razne recepte, a s obzirom na to da su pred nama vrući dani, bacite oko na one koji ne zahtijevaju pečenje.

Ako pak tražite nešto što će vas rashladiti i napuniti vitaminima, nema boljeg od smoothie bowla. Napraviti ga možete u samo pet minuta i napuniti se energijom za uspješan početak dana.

Ovisno o tome što imate na raspolaganju, u blender ubacite smrznute banane, bobičasto voće ili egzotične voćke poput manga, ananasa ili avokada, koje ste prethodno smrznuli. Ubacite i lisnato povrće, kao što su špinat ili kelj, a sve zasladite medom ili sirupom od datulja, agave ili javora. 

Sadržaj donosi Index u suradnji s Vindijom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.