Lexus LF-A uhvaćen bez maske

NOVI superbolid iz Japana uhvaćen je mjesec dana prije službene premijere zakazane za Tokyo Motor Show.

Lexus LF-A je nastajao godinama. Prvotno predstavljen još 2005. godine na autosalonu u Detroitu, Lexusov sportaš je odmah naišao na oduševljenje publike, ali i kritike.

Doživljen s jedne strane čak i kao duhovni nasljednih slavnih japanskih bolida poput Toyote Supre ili konkurentne Honde NSX, LF-A je već sada proglašen "japanskim Ferrarijem".

U svakom slučaju serija posljednjih fotografija po prvi puta donosi jasan pogled na automobil. Automobil se po prvi puta prikazuje u punom svjetlu, lišen kamuflaže i nepotrebnih konceptnih detalja. No izuzmemo li ugradnju klasičnih retrovizora i još nekoliko detalja jasno je kako će se proizvodna verzija itekako temeljiti na dizajnu studije.

Pretpostavlja se kako će pogonski stroj biti 5.0 V10 snažan malo preko 500 KS, što bi trebalo biti dovoljno da sprint do 100 km/h odradi za manje od 4 sekunde. Maksimalna brzina trebala bi biti oko 320 km/h.

I na kraju recimo kako neslužbene informacije iz Japana govore o limitiranoj nakladi od 500 primjeraka, ali i cijeni od oko 220.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.