Legendarni nogometaš u Cannesu: Ja nisam čovjek, ja sam Eric Cantona

LEGENDARNI nogometaš Eric Cantona vratio se u velikom stilu, no ne na zeleni travnjak već na crveni tepih u Cannesu. Kada je pospremio svoj dres Manchester Uniteda otkrio je novu strast i nogomet zamijenio glumom. Novinarska projekcija njegova posljednjeg uratka "Looking For Eric", koji je režirao cijenjeni britanski redatelj Ken Loach, oduševila je sinoć na festivalu u Cannesu sve prisutne.

Jedan od favorita za Zlatnu palmu

Loach, koji je prije tri godine dobio Zlatnu palmu za "Vjetar koji povija ječam", i na ovogodišnjem festivalu je jedan od favorita, a svi su složni da je Eric Cantona odradio najbolju ulogu od kada se pozdravio s nogometom. Cantona u filmu glumi imaginarnog savjetnika lokalnog poštara Erica Bishopa čiji se život raspada. Nesretni poštar u trenucima očaja poziva Cantonu kao svojega najvećeg idola da mu pomogne izaći iz životnog labirinta, a legendarna sedmica s Old Trafforda taj poziv prihvaća. Poštara kroz život vodi raznim mudrostima i polagano mu vraća samopouzdanje pokazujući mu vedriju stranu života.

Loach je u potpunosti zadovoljan kako je Cantona odradio ulogu, poručujući da je ispred kamere bio jednako dobar kao i na terenu. A priču o Cantoni najbolje oslikava jedna scena iz filma "Looking For Eric" kad izgubljeni poštar svom idolu kaže "Nekad jednostavno zaboravim da si samo čovjek", a Cantona mu brzo odgovori: "Ja nisam čovjek, ja sam Cantona".

I.M.L.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.