Legendarni francuski dizajner Christian Lacroix u stečaju

FRANCUSKI dizajner Christian Lacroix izjavio se kako njegova tvrtka nalazi u stečaju te da "osjetno pada prodaja odjeće zbog svjetske krize, kao i potražnja za luksuzom". Čini se kako je recesija zahvatila svaki kutak u svijetu. S obzirom da je tako, dizajner je odlučio poduzeti antirecesijske mjere i tako svoju jako skupu odjeću visoke mode prodavati po nešto nižim cijenama kako bi uspio isplatiti kreditore. Ipak, pariškom trgovačkom sudu priznao je da njegova modna kuća više ne može plaćati potraživanja svojih vjerovnika.

Odijevao Madonnu, Aguileru, Mirren i Kidman

Njegova tvrtka broji 125 zaposlenih o kojima Lacroix brine već godinama. Kako bi se nekako uspjeli spasiti potpune propasti, Christian je okupio tim odvjetnika koji bi trebali osmisliti način na koji se može zaštiti od bankrota, odnosno kako bi mogao neometano dalje raditi svoj posao. Proslavljen luksuznom odjećom visoke mode, legendarni Lacroix je neizbježan brend koji visi u ormarima primjerice pjevačice Christine Aguilere koja je od njega naručila i vjenčanicu. Nose ga i hvale Nicole Kidman i Madonna koje odijeva za crveni tepih i nastupe.

No, Lacroix nije jedini modni znalac kojeg je pogodila svjetska ekonomska situacija. Mada su nedavno u Rimu otvorili retrospektivnu izložbu najluksuznijeg nakita pod nazivom "Between Eternity and History: 1884-2009", u nadi kako će svijet podsjetiti na komade nakita koje proizvode, iz talijanske kuće Bulgari pristižu samo negativni komentari na trenutačnu financijsku situaciju. Čini se kako ljudima u doba krize dijamanti, smaragdi i odjeća nisu ni na kraj pameti.

Iako je prvi put suočen s tako teškim poslovnim problemima, Lacroix je najavio kako će bez obzira na sve biti dio pariškog Tjedna mode u Parizu u srpnju ove godine.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.