Kwitondo s puno promila: I gorile dan nakon pijanstva imaju mamurluk

KWITONDO je ruandanski planinski gorila s porokom. Dominantni mužjak svoje obitelji voli gricnuti bambus, budući da u njemu ima alkohola. Tada opasni div postaje zabavni veseljak.

Gorile, kao Kwitondo, posebno vole grickati nezrele stabljike bambusa, jer im sok bogat alkoholom koji od velikih primata čini veseljake kakve možemo vidjeti u lokalnim kafićima subotom uvečer.

Nakon što se dobrano najede bambusa, Kwitondo se počinje smijati kao lud, pravi lude grimase, a nakon bančenja zaspe kao mala beba. Ujutro, kao i ljudi, ima mamurluk.

Slike pijanog gorile snimila je ekipa znanstvenika koji su pratili stope pokojne Dian Fossey, znanstvenice koja je posvetila cijeli život izučavanju i borbi za zaštitu veličanstvenih planinskih gorila, koji nastanjuju područje Ruande.

Na visini od 4000 metara još uvijek živi oko 480 primjeraka te vrste, a ljudima je dopušteno približiti im se na sedam metara. Populacija planinskih gorila u Ruandi dramatično je smanjena zbog mnogih godina krivolova, budući da se razni dijelovi tijela velikih životinja, posebno ruke i genitalije, prodaju za spravljanje šamanskih napitaka.

F.M.
Foto: Andy Rouse / Daily Mail
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.