Kraljevska obitelj postrožila pravila koja bi se mogla ticati i vas

Foto: WENN

BRITANSKA kraljevska obitelj ponovno je uvela nova pravila, a ovoga puta tiču se ponašanja na društvenim mrežama. Po novom, s dvora upozoravaju kako će blokirati sve one koji pišu uvredljive komentare na njihovim objavama.

Kako piše u novome pravilniku o ponašanju korisnika na društvenim mrežama, korisnici koji to budu radili na objavama na profilima Clarence Housea, Buckinghamske i Kensingtonske palače tako će biti skriveni ili izbrisani, a ako odu predaleko, mogli bi čak biti prijavljeni policiji, prenosi BBC.

Na ovu odluku potaknulo ih je saznanje da se tehničko osoblje britanskog kraljevskog dvora suočava s porastom zloupotrebljavanja medijskog sadržaja vojvotkinja Meghan Markle i Kate Middleton, bez obzira na to što one nemaju vlastite privatne profile na društvenim mrežama, nego koriste službene profile dvora kako bi objavljivale sadržaj.

S dvora su zamolili za ljubaznost i razumijevanje korisnika jer su se dosad susretali s uvredljivim komentarima i prijetnjama pojedinim članovima britanske kraljevske obitelji. Također, istaknuli su kako će nove smjernice pridonijeti stvaranju "sigurnijeg okruženja" za sve pratitelje profila britanskog dvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.