Kontroverzna dječja predstava na temu mafijaškog filma "Scarface" hit na Youtubeu

KOKICE umjesto kokaina, plastične puške i cenzurirane psovke dio su dječje, školske predstave na temu slavnog mafijaškog filma "Scarface" odnosno "Lice s ožiljkom" koja je ovih dana pravi hit na Youtubeu. 

"Fudge" umjesto "fuck"

S milijun klikova u manje od dva dana, snimka je postala pravi hit i izazvala kontroverze. Djeca u dobi od 7 do 10 godina interpretiraju likove iz jednog od najnasilnijih filmova svih vremena i izgledaju uvjerljivije od većine glumaca holivudske B liste. Naravno, nitko ne može nadmašiti legendarnog Ala Pacina, ali maleni su glumci zadatak zaista shvatili ozbiljno. Predstava je naravno prilagođena djeci pa tako mališani umjesto riječi "fuck", koja je vrlo česta u filmu Briana de Palme, koriste "fudge" što izvedbi daje poseban šarm. "Lice s ožiljkom" inače obiluje scenama nasilja i vulgarizmima te je sredinom osamdesetih držao rekord po upotrebi riječi "fuck" koja se izgovara oko 200 puta.

"Scarface: The School Play" zapravo nije prava školska predstava, iako je vrlo uvjerljiva kao takva. Riječ je o uratku producenta Marca Klasfelda, autora spota "pokerface" Lady Gage koji je time želio ilustrirati jaku prisutnost seksa i nasilja u našoj medijskoj kulturi te njihov utjecaj na djecu. Snimka izazvala sablazan zbog tematike kojom se bave djeca, inače profesionalni glumci. Klasfeld na to odgovara da je želio napraviti satiru, a ona se, po njegovom mišljenju, najbolje postiže prikazom suprotnosti. "Koji je film u najvećoj suprotnosti s djecom. To je 'Lice s ožiljkom'", smatra on i dodaje da su roditelji pristali na to da im djeca glume u takvoj predstavi.

"Što je sljedeće, školska predstava sa scenama seksa iz filma 'Showgirls'?"

Komentari ispod snimke proturječni su, nekima je smiješna, a neki su zgroženi. "Djeca te dobi ne bi smjela gledati ovakve stvari, još manje glumiti u njima. Što je sljedeće, školska predstava sa scenama seksa iz filma 'Showgirls'?", jedan je od komentara. "Video je šokantan, ali mi svaki dan moramo paziti da djeca ne gledaju televizijske reklame ili video igrice s nasiljem. Zanimljivo mi je da to na više razina dovodi do debate", kaže producent i dodaje da se svakodnevno na televiziji mogu vidjeti mnogo gore stvari od ove snimke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.