Kolege i obitelj ispratili Milku Babović, Aco Stanković se oprostio emotivnim govorom

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ZAGREBU je posljednji put ispraćena Milka Babović.

Okupljenima se obratio Aleksandar Stanković.

"Kad je sve u reklamama i kad su svi u reklamama, Milka Babović bila je novinarka. Ona nije bila reklama. Jedna od manje poznatih stvari koje se tiču Milke Babović bila je i ta da je za vrijeme Domovinskog rata njegovala svoju staru majku, a da je kroz njihov dom tih dana prošlo, ni manje ni više, nego 67 ljudi. U jednom trenutku znalo se dogoditi da ih bude i po pet u tom stanu. To su detalji koje sam zapamtio iz tih razgovora", rekao je između ostalog Stanković s tugom u glasu.

Bivša atletičarka i televizijska novinarka Milka Babović preminula je krajem prosinca, u 93. godini.

Zbog zdravstvenih tegoba hospitalizirana je prije dva i pol mjeseca u KB-u Dubrava. Bila je zaražena koronavirusom.

Milka Babović rođena je 27. listopada 1928. u Skoplju, a u Zagrebu je živjela od 1948. godine gdje studira kemiju na Tehnološkom fakultetu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj te hrvatski i njemački jezik. Govorila je engleski i njemački, a služila se francuskim i ruskim.

Kao članica Mladosti bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama (1953. u Dortmundu i 1957. u Parizu). Na EP-u u Bernu 1954. bila je peta na 80 metara s preponama. Uz to, 17 puta bila je prvakinja Jugoslavije, 27 puta rušila je državni rekord (u nekoliko disciplina), 26 puta bila je članica reprezentacije, a dvaput prvakinja Balkana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.