Knjaz Damiru Urbanu uvalio gusle u ruke i naredio: Pjevaj, sine!

"MOGU li rokeri usvojiti hrvatske istočne vrijednosti", upitao se Robert Knjaz te u goste pozvao Damira Urbana na zajednički pokus. Gusle, tamburice, narodne nošnje, ćelavi Urban, seoske snaše... i eksperiment može početi!

Njegove rezultate, doduše, vidjet ćemo tek najesen, kada RTL kreće s emitiranjem onoga što bi trebala biti nova Knjazova uspješnica, ali neki detalji sa snimanja "Najvećih hrvatskih misterija" ipak su našli put do hrvatskih medija pa vam ih mi uredno i prenosimo. "Otkrivamo misterij mogu li rockeri usvojiti i vrijednosti kao što su narodna nošnja, tamburaši, guslarenje, janjetina, odojak, slikanje naive. Urbana nismo šokirali upadom kao neke druge goste, ali nije znao da će morati obući narodnu nošnju. Ipak, nije se bunio i moram priznati da mu stoji kao da je rođen u njoj", Knjaz je Jutarnjem listu pohvalio svojeg novog i privremenog suradnika te dodao kako "već vidi novi tamburaški album", koji bi, jasno, trebao biti produkt Urbanovog pera.

A navodno su i u ovoj priči, jednako kao i u onoj u kojoj je jedna od akterica bila Maja Šuput, svoju ulogu imale i vrane, koje je Knjaz uveo u NSB, a koje mu, izgleda, tijekom godina televizijskog posla prirasle srcu.

Urban je Knjazu otkrio da nikad ne bi glumio u filmovima slobodne bugarske produkcije, ali čisto zato što u takav film s njim u glavnoj ulozi nitko ne bi uložio novce te mnoštvo drugih pikantnih detalja koje su pomno pratili i zapisivali baka Slavica i članovi improviziranog KUD-a "Mala truba", osnovanog poznatoj Urbanovoj pjesmi u čast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.