Kći Robina Williamsa ljuta zbog lažne objave o njemu: "Žele samo dobiti preglede"

Foto: Profimedia

Jučer je bila 10. obljetnica smrti poznatog glumca i komičara Robina Williamsa. Tim povodom na društvenoj mreži X objavljena je njegova slika, na kojoj mu majmun sjedi na ramenu. Ova objava razljutila je njegovu kćer Zeldu Williams, koja se oglasila na društvenim mrežama, piše Unilad. 

Naime, u opisu fotografije piše: "Ovo je jedna od posljednjih fotografija ovog dragulja od čovjeka s njegovim kućnim ljubimcem majmunom. Snimljena je nekoliko dana prije nego što je počinio samoubojstvo." Prikupili su više od 41 tisuće lajkova i više od 9 milijuna pregleda, a brojni njegovi obožavatelji pisali su komentare ispod objave. 

Zelda smatra da je objava napisana pomoću umjetne inteligencije

Zelda Williams podijelila je ovu objavu i rekla kako smatra da je napisana korištenjem umjetne inteligencije. "Skrenuta mi je pozornost na neke članke napisane uz pomoć umjetne inteligencije, kao što je i ova objava koja je postala viralna", napisala je i nastavila: "Tata nije imao majmuna za kućnog ljubimca i nitko ih ne bi trebao imati. Ako ikad dođete u iskušenje da ih nabavite, bolje podržite spašavanje egzotičnih životinja."

Na kraju je objasnila da se majmun pojavio s Robinom u popularnom filmu Noć u muzeju te da sad i živi u jednom, kako ona kaže, muzeju.

"Učinite nešto lijepo za sebe"

Nakon toga oglasila se u još jednoj objavi, u kojoj je dala savjet svojim pratiteljima: "Ignorirajte ove jezive robote koji pokušavaju dobiti vaše klikove i umjesto toga učinite nešto lijepo za sebe. Ja sigurno hoću."

Njezini pratitelji su je podržali i pisali joj da ne vrijedi trošiti vrijeme na ovakve objave. "Šaljemo ti zagrljaj", "Tvoj tata je bio zlato, hvala mu što nas je nasmijavao", "Robin je i dalje inspiracija mnogima", bili su neki od komentara. 

Borio se s anksioznošću i paranojom

Podsjećamo, u službenom priopćenju mrtvozorničkog ureda u Marin Countyju, u Kaliforniji, stoji da je Robin Williams počinio samoubojstvo. Glumac se prije smrti borio s Parkinsonovom bolešću, velikom anksioznošću i paranojom.

U njegovoj krvi nije pronađen alkohol, no uz njegovo mrtvo tijelo pronađen je lijek za shizofreniju, bipolarni poremećaj i depresiju, koji mu je doktor prepisao tjedan dana prije tragičnog događaja. Objesio se remenom u svom domu u Marin Countyju 11. kolovoza, a na njegovim zapešćima pronađeni su tragovi posjeklina, koje si je napravio džepnim nožićem.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.