Kako igrati poker online i usavršiti svoju vještinu?

Foto: Press

U novom mileniju Texas Holdem se u velikoj mjeri preselio na Internet, gdje na brojnim web lokacijama možete igrati poker protiv drugih igrača, ulažući pravi novac.

Poker je već dugo najpopularnija kartaška igra. Između 60 i 100 milijuna igrača redovito iskušava svoju vještinu u ovoj igri, a veliki interes može zahvaliti prije svega Texas Holdem verziji, u kojoj je vještina puno bitnija od sreće.

Nema sumnje, poker je postao globalni fenomen. Igraju ga svi, od nogometnih fanatika poput navijača kluba Borussia Dortmund do onih koji nikad prije nisu imali probuđen natjecateljski duh. Takav interes nije nikad u prošlosti izazivala ni jedna druga kartaška igra.

Ključni trenutak za poker zajednicu dogodio se početkom novog milenija, kada su se pojavile prve sobe za igranje Texas Holdema na Internetu. Igrati poker online ima brojne prednosti u odnosu na odlazak u fizičku kockarnicu, jer sve se odvija puno brže i možete odigrati puno više "ruku" nego za zelenim stolom u pravom casinu.

Danas si niti jedan profesionalni pokeraš ne može dopustiti da ne igra na Internetu, unatoč tome što se najveće nagrade dijele jednom kad se nađete u Las Vegasu i zaigrate na prvenstvu svijeta, s 29 milijuna dolara koji na kraju pripadaju igračima za završnim stolom.

Za početnike je Internet također odlična odskočna daska, jer vještinu mogu brusiti opušteno, u udobnosti svog doma. Neverbalna komunikacija nije toliko bitna kao kad ste za pravim stolom, što olakšava blefiranje i pogoduje amaterima.

A da biste uopće mogli igrati poker na Internetu prvo morate pronaći lokaciju na kojoj ćete kartati, po mogućnosti onu na kojoj vam se smiješe najbolje pogodnosti...

Kako izabrati web stranicu za igranje pokera?

Texas Holdem danas možete igrati na različitim specijaliziranim stranicama na Internetu, ali nije svejedno gdje ćete izraditi svoj korisnički profil. Donosimo nekoliko ključnih kriterija koje morate uzeti u obzir:

  • proviziju koju vam kuća uzima od svakog vašeg dobitka za stolom,
  • povrat sredstava na kraju mjeseca koji vam može biti dostupan,
  • broj uključenih igrača i razinu njihove vještine,
  • dostupne bonuse novim korisnicima, kao i aktivnim igračima,
  • kvalitetu softvera i optimizaciju za igru na mobitelu.

Igranje pokera dostupno vam je na mnogim različitim web lokacijama. Možete ga igrati u online casinu, a postoje i lokacije koje okupljaju isključivo igrače pokera te osim Texas Holdema nude Omahu i još neke popularne verzije ove kartaške igre.

Pri registraciji vam se obično smiješi ponešto besplatnih žetona za igru. Radi se najčešće o ulaznicama za turnire na kojima pobjednici uzimaju velike nagrade, a katkad i o stvarnom novcu, s kojim imate pravo dalje iskušavati svoju vještinu.

Kvalitetu korisničke podrške i dostupne metode plaćanja također treba uzeti u obzir pri izboru stranice za igranje pokera. No, najvažnije je da stranica ima velik broj uključenih igrača i omogućuje vam igru uz ulog koji najviše odgovara vašim ambicijama, po mogućnosti s protivnicima koji nisu vještiji od vas...

Pametno raspoređivanje uloga je ključno

Ako se odlučite registrirati na stranici za igranje pokera online, ključno je da razumno igrate i imate jasan plan raspoređivanja svojih uloga. To znači da ne smijete ulagati novac stihijski, bez ikakve logike, jer tako je gotovo nemoguće završiti u plusu.

Bitno je i uspješno ovladati vlastitim emocijama, jer izgubljene partije mogu biti frustrirajuće i mogu utjecati na vašu igru u sljedećem dijeljenju. Zato je najbolje početi s minimalnim ulozima i bez previše rizika, prije nego ovladate pokerom koji se igra za pravi novac, sasvim drukčijim od onog koji se igra besplatno na društvenim mrežama.

U svakom slučaju, poker je igra koja vas može dobro zabaviti, ali i poboljšati vašu sposobnost analitike, jednu od najvažnijih vještina na današnjem tržištu rada. Zato ima smisla izraditi profil i iskušati vještinu, pod uvjetom da se znate kontrolirati i gledate na svoje partije prije svega kao na zabavu...

Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.
Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.