Još jednom srušen štrumpfastični svjetski rekord

JOŠ JEDNOM je oboren štrumpfastični svjetski rekord najvećeg broja ljudi odjevenih u plavo-bijele malene likove iz proslavljene, pola stoljeća stare crtane serije. Građani velškog grada Swansea, njih 2.510, od čega su većina ipak bili studeni lokalnog Sveučilišta, nadmašili su dosadašnji rekord gotovo dvostruko. Taj rekord su prošle godine postavili građani Castleblayneya u Irskoj, kojih je bilo 1.253.

"Znali smo da, ako ćemo srušiti rekord, trebamo to učiniti sa stilom, a 2.510 štrumpfova teško će netko nadmašiti. Ovo je tek početak naše turneje rušenja svjetskih rekorda. Nadamo se da ćemo postaviti, nadmašiti i srušiti Guinnessove svjetske rekorde koji se tiču kultnih filmskih i povijesnih likova", rekla je Rebecca Oatley, jedna od organizatora. Pokušaj je proglašen uspješnim tek kada je komisija ustvrdila kako se ni jednome "štrumpfu" ne vidi ni komadić prirodne kože.

Štrumpfovi su jedno vrijeme živjeli i u dolini Neretve

Jedno vrijeme je Štrumpfograd bio i naš Komin, malo mjesto uz Neretvu. Njegovi stanovnici su iz drugog pokušaja uspjeli zavladati Guinnessovim rekordom kada su se kao 533 štumpfa pojavili na školskom igralištu. Koliko su se potrudili svjedoči i to što su im pomoć pružili i najmlađi štrumpf iz Komina star samo 10 dana i najstariji, 83-godišnji Marin Oršulić.

Štrumpfetu, Papaštrumpfa, Gargamela, zločestog Azrijela i ostalu veselu družinu svijetu je 23. listopada 1958. godine predstavio belgijski crtač Peyo.

I.M.L.
Foto: JLP, Nenad Medak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.