Ispovijedi s kruzera: "Svi se sa svima seksaju, nitko nikom nije vjeran"

Foto: Instagram

ZAPOSLENICI na kruzerima otvorili su dušu i progovorili o malim plaćama, kabinama u koje su natrpani i seksualno razuzdanom ponašanju koje su doživjeli tijekom plovidbe. Jedan od zaposlenika na kruzeru, koji se predstavio kao Blake, radio je kao krupje u dva kasina, jednom za bogatiju klijentelu i jednom standardnom.

Prema njegovim riječima, najšokantnije mu je bilo kad je shvatio da se zaposlenici kruzera seksaju jedni s drugima te da baš nitko nikom nije bio vjeran.

"Sjećam se da je na brodu bio par za koji su svi bili sigurni da će se vjenčati. Kako je njemu ugovor istekao mjesec dana ranije nego njoj, on se vratio u Urugvaj i čekao je. Prije nego što je njegov avion sletio, ona je već bila s drugim", ispričao je Blake za Thrillist, prenosi Daily Mail.

Otkrio je da je njegova prva plaća iznosila 950 dolara, no u taj su iznos ulazile i napojnice pa nije mogao zaraditi ništa ekstra. Dodao je da se nije žalio jer je znao hostese na brodu koje su zarađivale samo 200 dolara mjesečno.

Još jedna stvar koja ga je mučila bio je nedostatak prostora na kruzerima za posadu. Sobu od četiri kvadrata dijelio je s cimerom, a tvrdi da je zbog toga naučio pakirati samo najosnovnije.

S druge strane otkrio je da su super bogati ljudi prave seronje. Jedne večeri jedna je žena slučajno porušila kockice jednog bogataša nakon što ih je bacio pa je izgubio nekoliko stotina dolara.

"Rekao mi je: 'Gle, sad ću rasplakati ovu kuju' i počeo se nabijati na nju strasno uzdišući i derući se, zbog čega je ona počela jecati. Iako je bio odvratan, ostavio je dobru napojnicu, što mnogi ne čine", napisao je Blake.

Amerikanac Brian David Burns također se požalio na uvjete rada na brodovima, a on je o tome napisao knjigu.

"Radi se bez stajanja poput robova. Radnici nemaju prava, radio sam kao konobar i više od 100 sati tjedno 15 tjedana bez prestanka. Plaća nije bila u skladu s tim", rekao je.

Dodao je da se nijedne noći nije uspio naspavati, zbog čega je izgledao poput zombija. Njegove tvrdnje odbacilo je međunarodno udruženje vlasnika kruzera tvrdeći da im je briga o zaposlenicima na prvom mjestu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.