Index vas vodi na Pankersku turneju gdje ćete vidjeti pravo stanje nacije

FILIP ŠOVAGOVIĆ kreće na "Pankersku turneju" po Hrvatskoj sa svojom monodramom "Stanje nacije" koja prikazuje sve probleme današnjeg čovjeka.

Monodrama nezavisne produkcije turneju će početi od 2. do 6. travnja u Muzeju suvremene umjetnosti. Bavit će se prikazom društvene zbilje, odnosno pravog stanja nacije: s dugovima, alimentacijom, depresijom, prijateljima, neprijateljima, autizmom, društvenim poretkom, ovisnostima, nametnutim strahovima te svim onim što ide današnjeg prosječnog čovjeka.

Monodrama počinje noćnom morom glavnog lika Arterija Frasa Filipovića. "Čudan san, Arterije Filipović nikad nije bio u ratu, kao što, uostalom, nije bila ni većina onih koji se danas busaju u svoja hrvatska prsa velikim zaslugama. On je običan mali čovjek koji se mutno sjeća socijalizma, a kapitalizam ga je odveo ravno u sitno ropstvo: rob je banke, obitelji, prijatelja koji postupno postaju bivši i ostaju u njegovom životu tek kao vjerovnici", isječak je drame koji zorno portretira današnju zbilju.

"Stanje nacije nije za klince ispod 18, je za nezaposlene, a nije za prezaposlene, nemrem baš reć da je predstava, više performans, manje kazalište, nekad stand up, nekad duboki pad", kaže autor monodrame Filip Šovagović. Predstava traje 60 minuta, a počinje u 20 sati. Ulaznice su 50 kuna u redovnoj prodaji te 70 kuna na dan izvedbe. Sve dodatne informacije možete naći na www.pankerskaturneja.com

Index vas nagrađuje s tri puta po dvije karte za izvedbu "Stanja nacije" u petak, 2. travnja. Sve što trebate učiniti je odgovoriti na pitanje: Kako se zove junak Stanja nacije? Odgovor pošaljite zajedno s osobnim podacima na: index.nagrada@gmail.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.