Sjećate se kad je Ingrid Antičević Marinović rekla "Pipl mast trast as"?

Screenshot: YouTube

USTAVNI sud danas će donijeti odluku o sudjelovanju na izborima predsjednika Zorana Milanovića, a među sucima i sutkinjama koji će o tome odlučivati je i Ingrid Antičević Marinović. Zato je ovo idealno vrijeme da se prisjetimo legendarnog "Pipl mast trast as"!

U veljači 2013. godine Ingrid Antičević Marinović održala je jedan od legendarnijih govora u Europskom parlamentu, ali ne zbog njegovog sadržaja, već zbog izvedbe. "Pipl mast trast as!", poručila je tad ostalim zastupnicima, na lošem engleskom, Antičević Marinović i ušla u povijest.

Kako je to zvučalo pogledajte i poslušajte u videu.

Znanje o jezicima

Svoje znanje o jezicima je godinu dana kasnije pojasnila i u hrvatskom saboru. Tad je nastala rasprava o riječi "faktoring" za koju su prisutni tvrdili da ne postoji u hrvatskom jeziku, barem ne u tom obliku.

"Svi toliko imamo elementarnog znanja iz hrvatskog jezika da znamo da riječi koje nisu prev... Koje se ne mogu u, u punom smislu i u sadržaju prevesti na hrvatski jezik, onda se preuzimaju onako kako se izgovaraju, a ne kako se pišu iz stranog jezika", objasnila je tad Ingrid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.