Hrabri pit pull umro spašavajući djecu vlasnika od otrovnice

OSMOMJESEČNI pit bull umro je u pokušaju da spasi djecu svojih vlasnika od zmije.

Zeus je ugrizen četiri puta nakon što je istrčao ispred braće Orileya i Oriona ispred njihovog doma. Braća nisu ni slutila da im se približava zmija dok je vjerni pas skočio ispred njih kako bi ih spasio.

Obitelj je odmah svog ljubimca prevezla veterinaru, no umro je idući dan. Tata Gary Richardson iz okruga Sumter u Floridi, nazvao je Zeusa najodanijim psom kojeg zna i rekao je da njemu duguje živote svojih sinova.

Gary se prisjetio incidenta koji se dogodio prošli ponedjeljak oko 6.15. Kaže kako je Zeus ležao kad je odjednom "izbečio oči".

"Odjednom, počeo je napadati zmiju koja je bila blizu mog sina", rekao je te dodao kako ju je bacao okolo pri čemu ga je ugrizla četiri puta. Kad je dignuo glavu koja je počela oticati, pored psa vidjelo se beživotno tijelo koraljne zmije.

Gary je rekao da je to bilo 'traumatično' iskustvo jer je znao da njihov voljeni kućni ljubimac umire. Mama Georgina Richardson uputila je video poziv od veterinara Garyju i djeci kako bi mogli razgovarati sa Zeusom.

Nažalost, iduće jutro Zeus je umro. "Više nego slomljeni smo sad. Dao je svoj život kako bi zaštitio naše sinove. Zauvijek sam mu zahvalna", rekla je Georgina.

Unatoč često lošoj reputaciji, Gary kaže da su pit bullovi "najodaniji psi koje zna" i da je imao razne ljubimce u životu. Georgina je dodala da ako pokazuju loše ponašanje, to je "vjerojatno jer ih nisu tretirali dobro".

Obitelj je otvorila i GoFundMe stranicu kako bi pokrila velike troškove veterinara i već su prikupili gotovo dvostruko više od traženog iznosa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.