Honda CR-Z ide u serijsku proizvodnju

HONDA je objavila kako će sljedeće godine na japanskom tržištu biti predstavljena dva nova hibrida, sportski CR-Z i urbani na osnovi popularnog Jazza.

Prvi će se dvama postojećim hibridima, Insightu i Civicu, pridružiti CR-Z, i to već u veljači iduće godine. Podsjetimo, CR-Z je u konceptnom izdanju prikazan 2007. godine na Tokyo Motor Showu, a u serijskom izdanju će imati pogonski sklop snage oko 140 KS.

Krajem godine na tržište će stići i hibridna izvedbe druge generacije Jazza, izvan Europe poznatog pod imenom Fit. Očekuje se cijena od oko 16.000 USD, naravno preračunato u JPY.

Naravno, okosnica pogonskog sklopa ostaje IMA (Integrated Motor Assist) sustav, kojeg će i dalje karakterizirati kompaktnost, minimalna masa i visok stupanj djelovanja. Paralelno s novom generacijom sustava razvija se još jedan, prvenstveno namijenjen srednjoj i donekle višoj klasi vozila.

Recimo i kako je Insight odlično startao, pa će kompanija povećati proizvodnju uvođenjem novih kapaciteta, dosad rezerviranim za neke druge modele.

Nema sumnje, Honda ostaje jedan od rijetkih igrača koji fleksibilnošću i ostalim kvalitetama ostaje konkurentan proizvođač i u ovim kriznim vremenima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.