Hoće li autobiografija Keitha Richardsa razoriti Rolling Stonese?

U RUJNU izlazi autobiografija Keitha Richardsa koja bi mogla opasno nategnuti ionako buran odnos slavnog gitarista i njegovog kolege iz benda Micka Jaggera. U svojoj će knjizi Keith iznijeti zanimljive detalje iz burne prošlosti Rolling Stonesa no najsporniji dijelovi sigurno će biti pikanterije o Micku. U knjizi "Life" Keith je tisuće riječi potrošio opisujući Mickova drogiranja i odnos prema ženama, a kako će na to reagirati legendarni pjevač, koji je često na svog gitarista planuo i zbog manjih stvari, vidjet ćemo u rujnu.

Prem Keithovom mišljenju, Mick nikada nije znao sa ženama te ga gitarist kritizira i proziva kao glavnog krivca za razvod od supruge Jerry Hall te ga optužuje da je bio posebno grozan prema Marianne Faithfull s kojom je bio u vezi. Veliku muku izdavačima su zadali odjeljci u knjizi u kojima Keith opisuje Mickovo drogiranje marihuanom i kokainom u sedamdesetima, a zbog takvih pikantnih informacija mediji već sada raspravljaju hoće li autobiografija uzrokovati raspad Rolling Stonesa.

Buran odnos traje već više od pola stoljeća 

Prijateljstvo Keitha Richarda i Micka Jaggera traje već više od 50 godina no njihov je odnos oduvijek bio buran, a periodi u kojima uopće nisu razgovarali nisu bili nikakva rijetkost. Tako Keith prošlog mjeseca nije išao u Cannes promovirati film o albumu "Exile On Main Street jer je s Jaggerom bio u svađi, iako su viđeni zajedno na promociji reizdanja tog albuma. Kada je prije nekoliko mjeseci Keith rekao novinarima da Mick ima najmanji "alat" na svijetu, među njima je zavladala hladna fronta. Keith je, naravno, cijelo priču nazvao šalom no Micku ona baš nije bila smiješna.

Iako već desetljećima zajedno sviraju, Mick i Keith imaju različite menadžere te na gaže putuju odvojeno. Kako pričaju njima bliski izvori, dvojica rokera uopće se ne druže osim na probama i nastupima. Ipak, upravo je njihov neobičan odnos, pun sukoba dvaju velikih ega, mašina koja pokreće jedan od najvećih bendova svih vremena. "Na kraju priče, poanta je u tome što oni uživaju podbadajući jedan drugoga", kaže jedan izvor. "Keith nikada ne može odoljeti porivu da `smjesti` Micku, zbog čega on uvijek pobjesni. Kada Keith daje intervju, Micka uvijek najviše zanima što je rekao o njemu".

Najbolji neprijatelji koji ne mogu jedan bez drugoga

Unatoč tome što se godinama glože, dvojica glazbenika jednako se toliko i vole. Kada je Keith morao na operaciju mozga nakon što je pao s kokosovog stabla prije četiri godine, Mick je cijelo vrijeme bio uz njega i brinuo o njemu. A Keith se svog prijatelji sjeti svaki put kada su na drugim krajevima svijeta te mu šalje zafrkantske poruke i crteže. A da na pozornici zajedno funkcioniraju besprijekorno je opće poznata stvar. Njihov toplo hladni odnos prava je veza "najboljih neprijatelja". "Da se zaista mrzimo, ne bi radili sve ovo što radimo. Naravno da se svađamo, to se događa u svakoj obitelji. Ali sve smo prebrodili zajedno", rekao je jednom prilikom Richards. A Marianne Faithfull došla je do sljedećeg zaključka: "od svih Mickovih odnosa, onaj s Keithom je u stvari jedini koji mu išta znači".

Hoće li slavni glazbenici moći prebroditi i izlazak Keithove razotkrivajuće knjige i svu prašinu koju ona podigne, vidjet će se u rujnu.  

      

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.