Hajka se nastavlja: Poznati Srbi bojkotiraju Colonijin koncert

NAKON što je kontroverzni frontman Riblje Čorbe Bora Đorđević iznio svoje mišljenje o nastupu hrvatske skupine Colonia u beogradskom Sava centru i druge srpske javne osobe su izrazile nezadovoljstvo zbog tog koncerta. Razlog koji navode jest Colonijin nastup na lipanjskom koncertu potpore Branimiru Glavašu, nepravomoćno osuđenom za zločine nad Srbima, koji se održao u Tomislavgradu.

"Neprimjereno je da građani Srbije idu na koncert grupe koja je pjevala Glavašu", izjavila je za Alo! menadžerica Saša Mirković. "Svima njima je novac motiv da dođu u Beograd. Bojim se da će oni ovdje, nažalost, uspjeti održati koncert, dok u Hrvatskoj ne bi mogao nastupiti netko tko je pjevao Mladiću. Koliko god volim Coloniju ne bih otišla na taj koncert. Srpkinja sam i branim sve što vrijeđa ovu zemlju", dodala je voditeljica Dragana Katić.

Folk pjevači bi nastupali na Trgu bana Jelačića

Ovo pokazuje da se strasti ne smiruju ni sedam dana nakon objave kako će Colonia održati koncert u Beogradu, a kampanja protiv njihova nastupa se, izgleda, sve više zahuktava. Mnogi srpski izvođači smatraju da je nepravedno da hrvatski izvođači zarađuju novac po Srbiji dok oni u Hrvatskoj nisu dobrodošli. 

U skladu s tim je i folk pjevač Era Ojdanić izjavio: "Pa što ne puste mene kao velikog showmana iz Srbije da im održim jedan koncert na Trgu bana Jelačića. Neće ih mnogo koštati, možda 10 tisuća eura. Neka Colonia održi koncert, nemam ništa protiv, ali ako ja odmah imam jedan u Hrvatskoj".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.