"Goloj revolucionarki" iz Playboya prijete smrću

NAKON što se Sila Sahin, mlada njemačka glumica turskog podrijetla, skinula za njemački Playboy, na oštre reakcije i osude konzervativnog dijela turskih doseljenika nije trebalo dugo čekati, prenosi The Sun. Lijepa je glumica svoj vrući editorijal proglasila činom "oslobođenja" od moralnih okova u kojima ju je držala obitelj.

Dobacivanja i pogrdni nazivi kao što su "kurva" i "zapadnjačka drolja", iako je bole, blijede prema konkretnim i odlučnim prijetnjama koje se mogu pročitati na nekim web stranicama, ali i čuti na cesti. Nakon snimanja, njena je užasnuta majka odlučila prekinuti svaki kontakt sa kćeri koja ju je osramotila, a sada, nakon početnog šoka, stižu i optužbe da je "osramotila sve muslimanke" te kako se "prostituira za novac".

"Da mi je kćer, ubio bih je."

BND, njemačka obavještajna agencija koja nadgleda i internet stranice na kojima se okupljaju vjerski fanatici, izvještava o prijetnjama poput onih sa stranice Jihad Watch, na kojoj Sahin netko poručuje da "Bude vrlo oprezna..." i da "Mora platiti". Vlasnik prodavaonice kebaba za njemačku je TV postaju na pitanje što bi učinio da je Sahin njegova kćer, odgovorio sa: "Ubio bih je. Zaista to mislim. To što je učinila je nedopustivo u mojoj kulturi."

Islamska zajednica Njemačke pozvala je na masovni bojkot mlade glumice. Što točno planiraju zasad nije poznato, no u Njemačkoj živi oko tri milijuna muslimanskih imigranata, a u posljednjih nekoliko godina došlo je do zabrinjavajućeg broja incidenata okarakteriziranih kao ubojstva zbog okaljane časti. Počinitelji su obično fanatični muževi, očevi i braća. Žene su ubijane i zbog tako besmislenih i nejasnih razloga kao što je "bila je previše neovisna".

Jedan je policijski službenih glumičinu odluku o poziranju za Playboy proglasio kao ili vrlo hrabru ili vrlo glupu i smatra da će Sahin još dugo vremena morati gledati preko ramena. Ona, međutim, ostaje pri svome i djevojke poziva na oslobođenje od terora konzervativnih obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.