Glumica progovorila protiv Afflecka: "Silovatelj je nominiran za Oscara"

Foto:

CASEY AFFLECK, brat nešto poznatijeg Bena Afflecka, nominiran je za Oscara za svoju ulogu u filmu Manchester by the Sea. Affleck je već kući odnio Zlatni globus za istu ulogu, a nakon toga podiglo se mnogo prašine. Naime, puno ljudi smatra da Affleck ne bi trebao osvajati nagrade zbog optužbi za seksualno zlostavljanje protiv njega koje su se pojavile 2010. godine.

Jedna od onih koji tako misle je i glumica Constance Wu, koja je uz članak s Mashablea napisala zašto se o optužbama protiv Afflecka nije progovorilo u javnosti.

Nakon što su objavljene nominacije za Oscara, Wu je na Twitteru objavila seriju sarkastičnih komentara.

"Muškarci koji seksualno zlostavljaju žene zaslužuju Oscara! Jer je dobra gluma važnija od čovječnosti i ljudskog dostojanstva. Jer jadni dečko zaista treba pomoć", napisala je.

"Dečki, izvucite se nagodbom na sudu! Budite dobri glumci, to je jedino važno. Umjetnost se ne temelji na ljudskosti, zar ne?", dodala je.

Dodala je da je tako reagirala zbog toga što se Affleck natječe za "nagradu koja honorira umijeće čija je svrha istražiti dostojanstvo ljudi, a žene su ljudi".

Na kraju je otkrila da su joj savjetovali da o tome ne piše "zbog svoje karijere", no ona kao žena mora to napraviti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.