FOTO Okićen je bor na zagrebačkom Trgu, pogledajte kako izgleda

Foto: Karlo Klasić/Index

SUTRA je otvorenje zagrebačkog Adventa. Kako bi sve bilo spremno, danas prijepodne okićen je bor na Trgu bana Josipa Jelačića.

Postavljeni su ukrasi na bor. Inače, ovaj golemi bor na zagrebačkom Trgu jedna je od glavnih atrakcija za fotografiranje svake godine.

A ovako je izgledalo kićenje bora:

Postavljene kućice

Početkom tjedna duž Cesarčeve ulice i na Trgu Europe u Zagrebu postavljene su adventske kućice. Nekoliko dana prije toga započela je i izgradnja klizališta na Tomislavcu, a i na Zrinjevcu su postavljene adventske lampice koje će se upaliti 26. studenoga u 20 sati.

Zagreb čeka "najbolji Advent ikad"?

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na presici je izjavio kako mu se "čini da idemo prema najboljem Adventu ikad".

Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište istok i zapad, Park Bele IV., tunel i park Grič, Europski trg, Trg bana Jelačića, Zrinjevac, Strossmayerov trg, Tomislavac i Trg Franje Tuđmana neke su od lokacija na kojima će se ove godine odvijati zagrebački Advent.

Uređeni će biti i Stara Vlaška, prolaz Oktogon te prostor ispred HNK. Klizalište na Tomislavcu će ove godine zauzimati puno manje zelene površine, a najavljuju ga kao "eco friendly klizalište". Na Trgu Franje Tuđmana nalazit će se zabavni park koji će sadržavati novu atrakciju Zagreb Eye, a bit će održano i više od 100 koncerata.

U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicijski božićni sajam. Ondje obrtnici već tradicionalno nude prigodne božićne poklone, licitare i medenjake te razne suvenire, a i bogata je ponuda jela i pića na svakom uglu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.