FOTO Hendrix se sinoć barem nakratko vratio na most

Foto: Luka Šangulin/Index

KAKO vrijeme ide, sve je izvjesnije da ćemo se sa sjetom sjećati dana kad je zeleni most preko Save krasio natpis "Hendrix". S obzirom na to da je most i dalje pod nazorom, nitko se usred noći ne usudi vratiti grafit na njegovu sredinu.

Ipak skupina mladića sinoć je nakratko laserima ispisala na mostu ime kultnog glazbenika, no to je trajalo jednu večer.

Ime je uklonjeno krajem travnja, kad je most prema nalogu gradske uprave prebojan. HŽ Infrastruktura nije bila previše sklona povratku natpisa nakon bojenja.

"Iako se grafit na mostu već desetljećima pojavljuje, HŽ Infrastruktura ne može podržavati njegovo iscrtavanje upravo zbog toga što je most spomenik kulture. Osim toga pojedinci koji oslikavaju grafit u nekontroliranim uvjetima ugrožavaju svoju sigurnost i tako dovode sebe u opasnost", stajalo je između ostalog u odgovoru koji su nam tada poslali.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imao je pak svoju disco viziju mosta, koju je pokazao Zagrepčanima 1. lipnja. Ona je uključivala svjetlosne instalacije i lasere, a vidjeti je možete OVDJE

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zagreb, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zagreb.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.