VIDEO Završio Eurosong, pogledajte sve nastupe

Foto/Screenshot: Guliver Image/Getty Images/Twitter

PRED nama je finalna večer Eurosonga, a svoje mjesto u finalu pronašao je i Jacques Houdek koji je nastupio 13. po redu te 13. mjesto i osvojio.

Kladionice su Jacquesu predvidjele osmo mjesto, dok je Microsoft pomoću napredne tehnologije izračunao da će hrvatski predstavnik završiti na devetom mjestu.

Voditelji završne večeri danas će biti Alex, Vova i Timur.

Finale je počelo predstavljanjem predstavnika svih 26 zemalja koje su se plasirale u završnu večer natjecanja, a večer je nastupom otvorio predstavnik Izraela. Imri iz Izraela zanimljiv je i po tome što je posudio glas u animiranom filmu "Trolovi".

Predstavnica Poljske, Kasia Mos, koja dolazi iz glazbene obitelji, nastupila je sljedeća.

Iduća je bila Bjelorusija, a predstavio ih je "Naviband", bend koji je snimio i himnu za nogometnu reprezentaciju.

Hey! Hey! Hay-yay-yay-a-ho! Can we join Naviband in their boat? #ESC2017 #BLR🇧🇾 pic.twitter.com/BGadb52qUP

— Eurovision (@Eurovision) May 13, 2017

Predstavnici Bjelorusije na kraju nastupa su se poljubili te još malo podignuli atmosferu.

Na pozornicu je nakon njih stigao austrijski predstavnik Nathan Trent sa svojim pop pjesmuljkom.

Idući su bili predstavnici Armenije, a s pjesmom "Fly With Me" predstavila ih je Artsvik čije ime u doslovnom prijevodu bi značilo "orao."

Sljedeće su bile tri sestre iz Nizozemske, a izvele su pjesmu koju je napisao njihov otac, a koju je posvetio supruzi odnosno njihovoj majci koja boluje od zloćudne bolesti.

Sunstroke Project iz Moldavije nastupili su sljedeći te izazvali salve oduševljenja u dvorani.

Predstavnik Mađarske Josi Papai nastupio je nakon Moldavaca.

Predstavnik Italije nastupio je sljedeći, a sa sobom je imao i majmuna. Doduše, riječ je bila o kostimiranom plesaču.

Lijepa Anja iz Danske nastupila je sljedeća te pokupila veliki pljesak.

Portugalci su bili idući. Salvador je sve samo ne tipični izvođač na Eurosongu, a to je i dokazao nastupom bez pratećih vokala i emotivnom izvedbom koja je oduševila publiku.

Prije Jacquesa nastupila je još i predstavnica Azerbajdžana.

Na redu je Jacques. Sigurnom i samouvjerenom izvedbom Jacques je oduševio te zaradio glasan pljesak.

Još se dojmovi nisu slegli, a već je nastupio i australski predstavnik, mladi Isaiah, dečko koji ima čak jedanaestero braće.

Na redu bila Demy iz Grčke koja je otpjevala pjesmu "This is Love." Još prije nastupa lijepe Grkinje, publika je već vikala njezino ime, a nakon nastupa nagradili su je još glasnijim pljeskom.

Španjolski surfer Manuel Navarro bio je sljedeći.

Norveška, zemlja koja pobijedila na Eurosongu 2009., uzda svoje nade u DJ Jowsta.

Nastup predstavnice Velike Britanije Lucie Jones bio je poprilično impresivan te je zaradila gromoglasan pljesak.

19. na redu večeras su bili Ciprani.

Nakon Ciprana, na pozornici su se pojavili predstavnici Rumunjske koji su spojili jodlanje, rap i što sve ne u jednu pjesmu. Ilinca je htjela biti pjevačica, no zbog problema s glasnicama to nije mogla biti. U inat svima, počela je jodlati, a svoje umijeće danas je pokazala i Europi.

Na redu je bila predstavnica Njemačke koja je publiku očarala energijom, ali i ljepotom.

Došlo je vrijeme i za ono što su domaćini čekali gotovo dva sata - za nastup njihovih predstavnika, žestokog i energičnog benda O. Torvald.

Predstavnica Belgije bila je sljedeća.

Švedska svoje nade polaže u Robina Bengtssona koji je publiku kupio glasom, ali i pokretima.

Kristian Kostov iz Bugarske ima samo 17 godina, a jedan je od favorita.

Do kraja 62. Eurosonga ostala je još samo predstavnica Francuske. Njezino ime je Alma, a pjesma "Requiem".

Otvoreno je glasanje.

Dok se čekaju rezultati, publiku je za početak zapalila Ruslana, pobjednica Eurosonga 2004. godine.

Na pozornicu je došla i pobjednica dječjeg Eurosonga, Mariam iz Gruzije. Podsjetimo, Dino Jelusić prvo je pobjednik dječje Eurovizije koja se održala u Kopenhagenu 2003. godine.

Prije objave rezulata, još jedan podsjetnik na sve izvedbe.

Valja napomenuti kako se u prvom dijelu glasanja objavljuju glasovi žirija, a u drugom glasovi publike.

12 bodova Švedska je dala Portugalu, a za Hrvatsku prvi bod stigao je iz Azerbajdžana koji pak je svojih 12 dao Bjelorusiji. San Marino 12 bodova dao je Portugalu. 12 bodova iz Latvije također je otišlo u Portugal, kao i iz Izraela.

Pet bodova Hrvatska je dobila od Crne Gore te šest od Malte. Iz Makedonije Hrvatska nije dobila ni boda, ali zato su njihovi susjedi dobili 12. Ni od Norveške nije bilo berbe bodova za Jacquesa, a svojih 12 dali su također Bugarskoj koja je trenutačno, nakon glasanja 13 od 42 zemlje, na drugom mjestu, odmah iza Portugala.

14. zemlja glasala je Nizozemska te dodijelila petu dvanaesticu Portugalu. 12 bodova Finska je dala Švedskoj, tko bi rekao. Najviše francuskih bodova otišlo je također u Portugalu dok je Grčka 12 dala Cipru. Portugal je novih 12 bodova dobio od Litve te je trenutačno vodeći sa 159 boda. Hrvatska zasad ima 12. Estonija je 12 bodova dala Bugarskoj koja je trenutačno na drugom mjestu.

Moldavija je nastavila dobrosusjedsku tradiciju i 12 bodova dala Rumunjskoj. Iz Armenije također nula bodova za Hrvatsku, a 12 je opet dobio Portugal.

Sanja iz Srbije Hrvatskoj nije donijela dobre vijesti; 12 bodova žirija otišlo je u Portugal. Tri boda došlo je zato od Njemačke koja je svojih 12 dala Norveškoj.

Već 12. dvanaesticu od žirija iz 29 zemalja dobio je Portugal, a u istom tonu nastavila je Gruzija. Cipar i Grčka napravili su klasičan dupli pas i međusobno si dodijelili po 12 bodova. Rumunjska je dodijelila 12 bodova Nizozemskoj, ali tri boda stigla su i u Hrvatskoj koja trenutačno broji 18 bodova. I iz Slovenije 12 bodova otišlo je u Portugal.

Javila se i Uršula Tolj iz Zagreba te obavijestila Europu da je hrvatski žiri 12 bodova dodijelio Mađarskoj. Nakon glasova žirija Portugal je na vrhu dok Hrvatska ima 25 bodova.

Bodovi žirija i publike se zbrajaju, a koliko će Hrvatska dobiti, saznat ćemo za nekoliko trenutaka, a već je sasvim jasno da je Hrvatska među deset zemalja koje su dobile najviše bodova. Hrvatska je dobila 103 boda te ima ukupno 128 bodova što ju je smjetilo na 13. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.