Erotski roman o Berlusconijevoj vladi uzdrmao Italiju

BLAGAJNICA u supermarketu po imenu Cleo i ministar u vladi desnog centra, Salvo Toscani, slučajno se upoznaju. Započinju strastvenu dvogodišnju ljubavnu aferu i uskoro joj nudi mjesto u parlamentu. No, prije nego sjedne u političku fotelju ljubavnik je ostavi, a njezino mjesto ponudi svojoj novoj ljubavnici. Ako ste pomislili da je ovo još jedna od priča iz svakodnevnog života talijanskih političara, onda ste barem djelomično u pravu. Riječ je o uzbudljivom erotskom romanu "Zlatna ribica više ne stanuje ovdje" 44-godišnje Marie Gabrielle Genisi, koja je bila gurnuta u beskrajnu sagu o seksu i vladi Silvija Berlusconia.

Ostala bez fotelje

Kako prenose strane agencije, knjigu je napisala nakon što je bila izbačena iz Berlusconijeve stranke kao kandidat na prošlogodišnjem nacionalnom izboru. Tvrdi da je imala razgovore oko sigurne fotelje koja ju je trebala čekati, ali je kasnije ostala bez nje jer, kako kaže, dodijeljena je "ljubavnici čelnika stranke". Jučer je, navodno, pokušala demantirati navode da roman oslikava njezin privatni život, iako neki talijanski mediji pišu da je izjavila da je odlučila napisati roman "nakon što joj je obećana kandidatura i to se nije dogodilo". Također je negirala da je bila odbijena zbog druge žene, a svoj je rad nazvala "književnim izumom", iako je izazvala nagađanja nad stvarnim identitetom ministra.

Jedan istinit događaj

Na dvjestotinjak stranica romana Genisi opisuje strastvenu ljubavnu vezu između naivne blagajnice, inače samohrane majke, i ministra, oženjenog katolika, koja završava jednom elektronskom porukom, nakon koje se Cleo vraća svom poslu na blagajni. Veza je trajala u vrijeme između talijanskih parlamentarnih izbora 2006. i izvanrednih 2008. godine. U romanu, koji je izazvao velik interes Talijana, opisuje scene ministrovog samozadovoljavanja, govori o kandidaturama, ministrima i neispunjenim obećanjima. Medijima je izjavila da je u knjizi opisala i jedan stvarni događaj - razgovor koji je imala u Rimu prošle godine s predstavnicima Berlusconijeve stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.