Elon Musk: Dat ću milijardu dolara Wikipediji ako promijeni ime u Dickipedia

Foto: Profimedia/Shutterstock

ELON MUSK je na Twitteru objavio kako će dati milijardu dolara Wikipediji ako promijeni ime u Dickipedia, a njegovu je objavu lajkalo više od 111 tisuća ljudi. Naime, iz Wikipedije često traže donacije ljudi diljem svijeta, pošto na stranici radi tim volontera koji pomaže u održavanju stranice te prevode razne članke na različite jezike kako bi bili dostupni svima. 

Dickipedia

Najbogatiji čovjek na svijetu spreman je Wikipediji dati ček s puno nula na njemu, a za to im je postavio jedan uvjet. 

"Dat ću im milijardu dolara ako promijene ime u Dickipedia", napisao je na Twitteru. 

Objava je uslijedila nakon što je objavio screenshot s Wikipedije na kojem suosnivač stranice Jimmy Wales traži donacije, što se nije svidjelo Musku koji je postavio pitanje zašto stranica uvijek traži gotovinu. 

"Jeste li se ikada zapitali zašto Zaklada Wikimedia želi toliko novca? To svakako nije potrebno za rad na Wikipediji. Kopija cijelog teksta doslovno može stati u mobitel! Pa, za što je novac? Radoznali umovi žele znati...", napisao je milijarder

Inače, na ovo je pitanje odgovorila je za The Washington Post Samantha Lien, glasnogovornica Zaklade Wikimedia. 

Uvijek žele nadopuniti svoj fond

"Na temelju smjernica Odbora povjerenika Zaklade Wikimedia, naša rezerva je u iznosu jednogodišnjeg operativnog proračuna. Ako su postojale okolnosti koje su utjecale na našu sposobnost prikupljanja tih sredstava tijekom tog razdoblja, mogli bismo završiti u hitnoj situaciji, a rezerva je sigurnosna mreža za zaštitu Wikipedije od takve mogućnosti." 

Dakle, u osnovi, uvijek žele nadopuniti svoj fond u slučaju da se pojave problemi, što financijski ima smisla. S obzirom na to da je Wikipedia jedno od najpopularnijih web-mjesta na cijelom internetu, ne biste željeli jednog dana otvoriti stranicu i otkriti da je izvan mreže. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.