Dylan je nova transgender zvijezda interneta, njezin TikTok gleda i Joe Biden

AKO na internetu provodite malo više vremena nakon posla, vjerojatno ste vidjeli neki video na kojemu govori Dylan Mulvaney ili na kojemu se govori o Dylanu Mulvaney, novoj transgender zvijezdi iz SAD-a. 

Dylan je nekadašnja zvijezda s Broadwaya koja se pred cijelim svijetom na TikToku, kako kaže, pretvara u ženu. Proteklih je mjeseci jedna od najvećih transgender zvijezda na svijetu, a američki mediji o Dylanu su se raspisali nakon intervjua s Joeom Bidenom.

Biden je s Dylanom razgovarao o pravima transgender osoba te u tom intervjuu priznao da prati serijal o tranziciji koji Dylan snima za TikTok. 

Tranzicija je počela nakon pandemije

Dylan je zvijezda TikToka s devet milijuna pratitelja, a cijeli profil posvećen je borbi za prava transrodnih osoba.

Sa samo 25 godina postigla je niz uspjeha postavši pjevačica, glumica, plesačica, komičarka, instruktorica joge s vinyasa certifikatom i rehabilitatorica divljih životinja, a gostovala je u brodvejskom mjuziklu The Book of Mormon.

Nakon što je počela pandemija Dylan je ostala bez posla na Broadwayju te se vratila kući roditeljima, a onda se, kako je istaknula u jednom intervjuu, počela preispitivati o svom identitetu.

Proces tranzicije počeo je prije manje od godinu dana te njezini fanovi na TikToku (a prema vlastitim riječima i Joe Biden) ovih dana prate 236. dan njezine tranzicije u ženu.

Mulvaney mrze desničari i konzervativci

Međutim, nisu svi oduševljeni pojavom Dylana Mulvaneya. Američki desničari i radikalni konzervativci poput Bena Shapira danima objavljuju videe u kojima zamjeraju američkom predsjedniku što je odlučio dati intervju transgender zvijezdi s TikToka.

Mulvaney je napala i Caitlyn Jenner, koja je na svom Twitteru podijelila objavu desne političarke Marshe Blackburn.

"Ne smijemo normalizirati ono što radi ova osoba", dodala je Jenner. Kasnije se ispričala, ali i dodala da je zbog objave dobila i prijetnje smrću.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.