Dylan je 2022. godine objavila da postaje žena. Sad je najveća trans zvijezda svijeta

Foto: Profimedia

AKO ste posljednjih godinu dana redovito ulazili na Instagram, TikTok i Twitter, niste mogli ne primijetiti objave Dylan Mulvaney i objave o Dylan Mulvaney. Dylan se pojavila u medijima početkom prošle godine, a u međuvremenu je postala najveća transrodna zvijezda na internetu. 

Dylan je svoju tranziciju iz muškarca u ženu prenosila praktički uživo na internetu. Na svom TikToku je svaki dan objavljivala videozapise u kojima je opisivala 365 dana tranzicije i perioda koji je nazvala "djevojaštvom". 

Prvog dana "djevojaštva" Dylan je rekla da se osjeća kao djevojka jer ima nagon za shoppingom i plače. Uslijedili su videozapisi u kojima je Dylan, primjerice, išla u prirodu u štiklama i snimala kako se panično boji buba.

Tranzicija je počela nakon pandemije

Dylan je zvijezda TikToka s više od deset milijuna pratitelja, a cijeli profil posvećen je borbi za prava transrodnih osoba.

Sa samo 25 godina postigla je niz uspjeha postavši pjevačica, glumica, plesačica, komičarka, instruktorica joge s vinyasa certifikatom i rehabilitatorica divljih životinja, a gostovala je u brodvejskom mjuziklu The Book of Mormon.

Na početku pandemije Dylan je ostala bez posla na Broadwayu te se vratila kući roditeljima, a onda se, kako je istaknula u jednom intervjuu, počela preispitivati o svom identitetu.

Tranziciju je počela prije nešto više od godinu dana te su njezini fanovi na TikToku (a prema vlastitim riječima i Joe Biden) ovih dana ispratili prvu godinu tog procesa.

Susret s Bidenom

Nije trebalo dugo da Dylan postane relevantna. 

U studenom prošle godine influencerica se sastala s američkim predsjednikom Joeom Bidenom. Biden je s Dylan razgovarao o pravima transrodnih osoba te u tom intervjuu priznao da prati serijal o tranziciji koji Dylan snima za TikTok. 

Međutim, nisu svi oduševljeni pojavom Dylan Mulvaney. Američki desničari i radikalni konzervativci poput Bena Shapira danima objavljuju videe u kojima zamjeraju američkom predsjedniku što je odlučio dati intervju transrodnoj zvijezdi s TikToka.

Mulvaney je napala i Caitlyn Jenner, koja je na svom Twitteru podijelila objavu desne političarke Marshe Blackburn.

"Ne smijemo normalizirati ono što radi ova osoba", dodala je Jenner. Kasnije se ispričala, ali i dodala da je zbog objave dobila i prijetnje smrću.

Partnerstvo s Tampaxom, Nikeom i pivom Bud Light

Dylan je godinu dana od objave da postaje žena postala zaštitno lice proizvođača tampona i jednog kozmetičkog brenda, a za reklamiranje su je angažirali i Nike te pivo Bud Light. Nakon što je cijeli konzervativni internet razbjesnila objavama o tome da uvijek nosi tampone sa sobom, Dylan je objavila video na kojemu skače u ženskim Nike tajicama.

 Video je zgrozio tisuće ljudi na internetu.

"Bojkotiram Nike", "Ovaj tip je oduran", "Znate li ijednu ženu koja se ponaša ovako?", "Nisi žena ako si odjenuo ženske tajice", pišu tviteraši.

"Nije problem što nosi ženske tajice, problem je što se ovo predstavlja kao ženstvenost", "Zar Nike misli da će ovako dobiti pažnju žena koje će poželjeti kupiti tajice?", "Nema više Nike proizvoda ni za mene ni za moju djecu", dodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.