Doznajte kojih je pet proizvoda omiljeni doručak Zagrepčana

Foto: Press

CROISSANT je jedan od onih proizvoda kod kojih nema sredine. Sve je jasno već pri prvom grizu: mora biti hrskav izvana, a iznutra najfinije lisnato tijesto u slojevima. Baš kao onaj iz Dubravice; bogat maslacem i punjen vrhunskom švicarskom čokoladom. Upravo je croissant s čokoladom iz Dubravice jedan od pet pekarskih proizvoda koje Zagrepčani najviše konzumiraju. Prema podacima Pekare Dubravica, u top pet još su i kukuruzni kiflek, slani klipić, mliječna kifla i klipić s pršutom.

Da bi Zagrepčane dočekao omiljeni doručak na putu do posla ili škole, prva dostavna vozila iz pogona Dubravice u Zaprešiću kreću već oko 4 sata ujutro. Tijekom dana u 35 poslovnica u Zagrebu i okolici idu još dvije dostave kruha. Iza više od 120 proizvoda koji su u ponudi Dubravice, stoji više od 55 godina obiteljske tradicije i kvalitete koja je prerasla u omiljenu pekarnicu mnogih Zagrepčana.

Sva peciva rade se od najkvalitetnijih sirovina, zato su peciva puna okusa i arome te bogata teksturom. Kako bi zamamno vruća dočekala kupce, peku se na samom prodajnom mjestu tijekom cijelog dana.

Iako je pogon u Zaprešiću jedan od najmodernijih u Hrvatskoj, ipak je u Dubravici zadržan onaj neophodni ljudski faktor. Zaposlenice u poslovnicama ručno slažu sendviče, peku palačinke, rade pizze…Većinu namirnica koje koriste nabavljaju u Hrvatskoj pa je tako, na primjer, pršut iz Dalmacije, sir s Paga, a kozice s Visa.

Dubravica je ujedno i jedna od rijetkih pekarnica koja sama pravi svoje kiselo tijesto koje produžuje trajnost kruha, pridonosi lakšoj probavljivosti, boljoj iskoristivosti važnih mineralnih tvari i proteina te smanjenju glikemijskog indeksa. 

"U proizvodnji imamo posebno uređenu malu pekaru gdje mijesimo probne uzorke kruha i peciva kako bismo unaprijedili ili razvili neki novi. Iskušavamo razne načine zamijesa i kombinacije namirnica sve dok ne nađemo onu savršenu. Tako su nastali naši jedinstveni i inovativni proizvodi kao što su punozrnati delikates kruh, špek rolice, topli sendviči...", poručuju iz Dubravice.

Osim u kruhu, kiselo tijesto nalazi se i u nekim pecivima poput klipića koji se koristi za sendvič s pršutom. Klipić s pršutom omiljena je kombinacija svježe pečenog peciva i domaćeg pršuta. No, ipak, ni on nije omiljeni zagrebački doručak. Zagrepčani vole i slani klipić u koji u Dubravici, osim mlijeka, dodaju i vrhnje za bogatu teksturu tijesta koja se topi u ustima. Vješte ruke pekarskih majstora u samo sat vremena oblikuju oko 3000 kukuruznih kifleka, a i u njemu koriste mlijeko radi boljeg okusa.

Najdraže pecivo Zagrepčana je ipak mliječna kifla.  "Razlog popularnosti mliječne kifle nas ne čudi. Bogata je maslacem pa je stoga mekan i lagan obrok. Vole je svi uzrasti, a posebno mame koje ju najčešće kupuju za svoju djecu", poručuju iz Dubravice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.