Dora 2010: Treća sreća za Feminnemke, Franka tek osma

POBJEDNICE ovogodišnje Dore su Feminnemke s pjesmom "Lako je sve", a osvojile su ukupno 32 boda. Drugi je bio Franko Krajcar i Indivia s pjesmom "Jobrni je jobrni". Osvojili su 28 bodova. Glavna favoritkinja ovogodišnje Dore, Franka Batelić, s pjesmom "Na tvojim rukama" zauzela je tek osmo mjesto.

Uz osam najboljih skladbi iz polufinalne večeri, večeras smo u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner slušali i osam skladbi koje su se direktno plasirale u finale. Na kvarnersku su se pozornicu večeras redom popeli: Swing Mamas, Sabrina Hebiri, VIVA, Marta Kuliš, Tihomir Kožina. Carla Belovari, Klapa Iskon, AliBi, Đani Stipaničev, Doris Teur, Valungari, Franka Batelić, Žiga i Druge, Giuliano, Franko Krajcar i Indivia te Feminnem.

O pobjedniku je odlučio zbroj glasova gledatelja i stručnog žirija koji čine: Elizabeth Homsi, Željen Klašterka, Aleksandar Kostadinov, Silvije Glojnarić, Robert Urlić, Đurđica Ivanković, Želimir Babogredac, Mišo Doležal, Zvonimir Bučević. Voditelji finalne večeri nili su Mila Horvat te Mirko Fodor i Duško Ćurlić, a u show programu nastupao je Tony Cetinski.

Finalna večer 18. Dore započela je izvedbom Igora Cukrova i Andreje Šušnjare koji su otpjevali pjesmu "Lijepa Tena", s kojom su nas prošle godine predstavljali na Eurosongu u Moskvi. Nakon predstavljanja žirija, na kvarnersku pozornicu prve su se popele Swing Mamas s pjesmom "Trio tulipan".  Sudeći prema aplauzu, čini se da publika nije bila oduševljena pjesmom dok su zasigurno bili zadovoljniji kada se na pozornicu popela lijepa Sabrina Hebiri. Mlada debitantica otpjevala je laganu baladu "Golu si me skinuo".

Splitski rock sastav VIVA nastupao s ljubavnom pjesmom "Zadnja kap života" i tako dodatno rasplamsao romantično raspoloženje koje vlada u Kristalnoj dvorani. Ništa bržu pjesmu nije otpjevala Marta Kuliš koja je nastupala četvrta već se kao i njezini prethodnici na Dori predstavila s laganom pjesmom "Preporođena".

Pjevač Tihomir Kožina, koji se direktno plasirao na ovogodišnju Doru, otpjevao je pjesmu "Za koga si se čuvala". Ljubavna pjesma imala je nešto snažniji ritam nego njezine prethodnice pa je i publika donekle živnula. Vedro raspoloženje dodatno je rasplamsala bivša natjecateljica HTZ-a, Carla Belovari, koja je u jučerašnjoj polufinalnoj večeri osvojila osmo mjesto. Njezina pjesma "Sada osjećam to", ljubavna je balada koja je na Indexovoj anketi osvojila 5,56 posto.

Nakon mlade Carle nastupala je Klapa Iskon s pjesmom "Vrime za kraj", također laganim
pjesmuljkom koja je jučer osvojila treće mjesto. Grupa Alibi "odrepala" je pjesmu "Prvi pogled" koja se uvelike razlikuje od ostalih pjesama, što bržim ritmom tako i maštovitom koreografijom plesača koji su ispunili pozornicu Kristalne dvorane.

Đani Stipaničev također se direktno plasirao u finale, a otpjevao je pjesmu "Nek nam bude lijepo". Nakon Đanija, na pozornicu se popela Doris Teur koja je bila apsolutna pobjednica u polufinalu. Njezina ljubavna balada "Ti me ne zaslužuješ" ne razlikuje se pretjerano od ostalih skladbi.

Jedanaesti po redu nastupali su Valungari s pjesmom "Vol or ne vol" koja je dobila najveći aplauz publike. Nakon njih na red je došla Franka Batelić koja je prema mišljenju mnogih apsolutna favoritkinja. Osim vesele pjesme "Na tvojim rukama", Franka je publici pripremila i scenski nastup pa tako napokon razbudila publiku uspavanu dosadnim pjesmuljcima.

Nakon rasplesane Franke na red su došli Žiga i Druge koji su svojom pjesmom "Blagdani" ponovno uspavali publiku. Ništa življi nije bio niti Giuliano s pjesmom "Moja draga", ali niti Franko Krajcar i Indivia s etno pjesmom "Jobrni je jobrni". Osim Franke koja je favoritkinja Indexovih čitatelja, velik broj glasova na našoj anketi dobile su i Feminnemke s baladom "Lako je sve". One su u večerašnjoj, finalnoj večeri nastupale posljednje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.