Donacija petrinjskom odbojkaškom klubu

Foto: Press

PETRINJU su posjetili gospođa Kolinda Grabar Kitarović, 4. predsjednica RH i aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora, i predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije i novoizabrani član Izvršnog odbora Udruženja europskih lutrija (The European Lotteries - EL), gospodin Mario Musa. Povod okupljanja bio je poziv Odbojkaškog kluba Petrinja i zaprimljena donacija vrijedna 5000 € koja je Klubu dodijeljena upravo na prijedlog gospođe Grabar Kitarović, počasne gošće virtualnog događanja, na kojem su sudjelovale nacionalne lutrije s područja Europe i šire. Tom prilikom gospođa Grabar Kitarović podržala je i istaknula važnost doprinosa lutrija koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću i u proračune svojih država uplaćuju više od 30 milijardi eura, što je 20 posto proračuna Europske komisije. Dodala je:

"U trenutku kada svi zajedno polako izlazimo iz ovog stresnog razdoblja, sport dobiva veću važnost nego ikada, posebice kada je riječ o djeci i mladima. Zahvaljujući inicijativi Hrvatske Lutrije, imala sam priliku i sama dati svoj doprinos odabirom korisnika donacije koju je osiguralo Udruženje europskih lutrija. Danas kada vidim sretna i nasmijana lica djevojčica i djevojaka, koje u Odbojkaškom klubu brojčano znatno nadmašuju dječake, posebno sam ponosna na svoj odabir."

Svoje zadovoljstvo je izrazio i gospodin Mario Musa istaknuvši: "U financiranju lokalnog sporta važnu ulogu ima društvena odgovornost kompanija, a osobito nacionalnih lutrija, koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću. Drago mi je da je donacija došla upravo mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Petrinje, kojoj nakon stradanja u potresu treba pomoć i vjetar u leđa."

Odbojkaški klub Petrinja uspješno djeluje od 2007. godine u 7 dobnih kategorija te okuplja stotinjak članova, djevojčica i dječaka. Predsjednik kluba gospodin Mirko Đukić, tajnica kluba gospođa Anabela Kunert te predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić zahvalili su i naglasili da im donacija u ovom trenutka znači neizmjerno puno. "Iza vrlo teške godine za sve nas, posebice nakon potresa zbog kojeg u gradu više ne postoji nijedna upotrebljiva sportska dvorana, bili smo primorani trenirati u dvoranama u okolici Petrinje. Ovu vrijednu donaciju utrošit ćemo dijelom na nabavku vozila za prijevoz djece, a dijelom za kupnju sportske opreme članovima i rekvizita za organizaciju treninga i natjecanja. Još jednom, od srca, zahvaljujemo na prepoznavanju potreba našeg kluba, koji u ovim teškim okolnostima našim članovima, našoj djeci, pruža sretnije trenutke", izjavio je ovom prilikom predsjednik kluba, gospodin Mirko Đukić.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.