Čuvate igračke iz 90-ih? Imate li neku od ovih, mogli biste se obogatiti

Screenshot: YouTube

MOŽDA je vrijeme da provjerite svoje stare Pokemon karte ili prekopate kutije po tavanu, jer mnoge igračke, knjige i predmeti s kojima ste se prije igrali danas vrijede malo bogatstvo.

Business Insider je sastavio popis stvari iz 90-ih koje bi mogle podebljati vaš novčanik, provjerite posjedujete li i vi jednu od njih.

1. Harry Potter knjige

Prva izdanja čarobnjačkog serijala iz devedesetih mogle bi vam donijeti hrpu novca. Tome svjedoči i prodaja rijetkog primjerka prve knjige "Harry Potter i Kamen mudraca" za 46.000 funti koja se neki dan dogodila u Velikoj Britaniji.

2. Barbie lutke 

Postoji nekoliko kolekcionarskih Barbie lutki iz 90-ih koje se danas na eBayu mogu pronaći za oko tisuću kuna. Također i Barbie kuće i namještaj su na dobroj cijeni.

3. Originalni Furby 

Furby je interaktivni plišanac koji je svaki klinac iz 90-ih htio imati, a koji je i tada dostizao veliku cijenu. Rijetki primjerak ove igračke bio je prodan za čak 800 dolara.

4. Rijetke Pokemon karte

Ovisno o vrsti karte i njenom stanju, za njih biste mogli dobiti i do 1000 dolara. Rijetki primjerak Pikachu Illustrator karte 2017. godine prodan je za vrtoglavih 54.970 dolara, iako je vlasnik za istu karticu tražio 100.000 dolara. Kartica Charizard iz 1999. godine također bi mogla vrijediti više od 11.000 dolara.

5. Super Mario Bros. 3 igrice za Nintendo

Izuzetno rijetka kopija Super Mario Bros. 3 za Nintendo prodana je za 30.000 dolara. Iako se većina primjeraka igre prodaje za oko 30 dolara, ovo izdanje je vrijedilo puno više zbog činjenice što je bila originalna i nije dolazila u paketu s Nintendom.

6. Yu-Gi-Oh karte

S Yu-Gi-Oh! kartama je slična situacija kao s Pokemon. Blue-Eyes Ultimate Dragon karta se prodavala za 400.000 dolara, dok su ostale popularne prodane za oko 700 dolara.

7. Tamagotchi

Iako je većina Tamagotchija bezvrijedna, postoje rijetka izdanja poput Tamagotchi Ocean i Yasashii Blue koje vrijede stotine dolara.

8. Moj mali Poni 

Pojedinačne figurice i nisu toliko na cijeni, koliko cijeli kompleti ovih slatkih ponija, čija je vrijednost preko sto dolara. Rijetke verzije s kraja 80-ih su prodane i za više od 1000 dolara.

9. Nintendo Game Boy

Probajte negdje po starim kutijama iskopati svoj stari Game Boy jer im cijena može dostići i preko 300 dolara.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.