Camillu će nakon krunidbe zvati kraljicom

Foto: EPA

Titula "kraljica Camilla" službeno je prvi put korištena na pozivnicama za krunidbu kralja Charlesa III. To će postati službena Camillina titula nakon krunidbe.

Camillu se službeno oslovljava s "kraljica supruga" od smrti kraljice Elizabete II., ali je postala kraljica Camilla na pozivnicama koje će biti poslane više od 2000 gostiju. Kraljevska web stranica bit će ažurirana nakon krunidbe kako bi prikazala Camillinu promjenu titule, pri čemu će kraljica supruga biti zamijenjena kraljicom Camillom, priopćila je palača.

Budući kralj, princ George, igrat će važnu ulogu u krunidbi svog djeda zajedno sa sedam školaraca, a svi će biti paževi koji će "pratiti njihova veličanstva tijekom službe krunidbe". Dječaci su ili obiteljski prijatelji ili bliski rođaci Charlesa i Camille, uključujući i troje kraljičinih unuka.

"Kraljica Camilla je prikladno rješenje uz titulu kralja Charlesa na pozivnici. Krunidba je prikladno vrijeme da se službeno počne koristiti kraljica Camilla. Sve bivše kraljice su nosile tu titulu", rekao je britanskim medijima izvor iz kraljevske obitelji.

Nagađalo se o tituli

Pozivnica je tiskana na recikliranom materijalu i ukrašena motivima lišća prema dizajnu umjetnika Andrewa Jamiesona.

"Krunidba Njihovih Veličanstava Kralja Charlesa III. i kraljice Camille. Po zapovijedi kralja, Earl Marshall je upućen da pozove (ime uzvanika) u crkvu opatije u Westminsteru 6. svibnja 2023.", stoji na pozivnici.

Bilo je nagađanja o tome koju će titulu Camilla nositi kada Charlesa sjedne na prijestolje, no pokojna kraljica Elizabeta je u veljači prošle godine otklonila glasine kada je rekla da je njezina "iskrena želja da se, kada za to vrijeme dođe, Camilla oslovljava kao kraljica supruga".

U povijesti supruge monarha bile su poznate kao kraljice, a kraljevski komentatori su sugerirali da bi se formalna promjena titule mogla dogoditi u vrijeme krunidbe. Camillin imidž promijenio se od vremena kad je nazivana "trećom" osobom u braku princa i Diane, princeze od Walesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.