Buckinghamska palača otkazala tradicionalnu ceremoniju smjene straže

Foto: EPA

OTKAZANA je tradicionalna ceremonija smjene straže koja se sutra ujutro trebala održati ispred Buckinghamske palače.

Znak je postavljen na području ispred palače gdje se inače održavaju vježbe straže kako bi se turistima dalo do znanja da su otkazane, piše BBC. Ova informacija dodatno zabrinjava britansku javnost, nakon vijesti o pogoršanom zdravstvenom stanju kraljice Elizabete.

Naime, danas su iz Buckinghamske palače javili kako se kraljica Elizabeta II. trenutno nalazi pod liječničkim nadzorom, nakon čega su članovi njene obitelji stigli kako bi bili uz nju. 

Princ Charles i Camilla stigli su u dvorac Balmoral u Aberdeenshireu, na putu prema tamo je i princ William, a dolaze i princ Harry i Meghan Markle. Na putu je i vojvoda od Yorka Andrew te grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie, dok je princeza Anne već u Škotskoj gdje je imala obaveze.

Što se zna o zdravlju Elizabete II.?

Elizabeta II. je operirala koljeno 2003. godine, nakon čega je otprilike dva tjedna u javnosti koristila štap. Bila je još jednom u bolnici 2013. nakon gadnog napada gastroenteritisa. Pet godina kasnije, 2018., uspješno je operirala kataraktu na jednom oku.

Godine 2016. je koristila dizalo, umjesto kraljevskog stubišta od 26 stepenica, kako bi ušla u parlament na svečano otvaranje. Prošle godine je, u dobi od 95 godina, ponovno snimljena kako koristi štap za hodanje u Westminsterskoj opatiji. Liječnici su joj tada naredili mirovanje, nakon čega je otkazala sudjelovanje u nizu događaja tog mjeseca.

Nicholas Witchell, BBC-jev kraljevski dopisnik, rekao je da postoje "glasine o raku" u nedavnim nagađanjima o kraljičinom zdravlju, ali za to nema potvrde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.