Bora Đorđević o nastupu Colonije u Beogradu: Bit će puna sala izdajnika!

U POSLJEDNJE vrijeme nije lako održati koncert, a sada se u to uvjerila i grupa Colonia koja je za 8. listopada zakazala gostovanje u beogradskom Sava centru. Međutim, zbog nastupa na lipanjskom koncertu potpore Branimiru Glavašu, nepravomoćno osuđenom za zločine nad Srbima, koji se održao u Tomislavgradu, pojedini mediji u Srbiji usprotivili su se nastupu hrvatskih glazbenika. Srpski je Alo! situaciju usporedio s nedavnim koncertom Lepe Brene u zagrebačkoj Areni, koji je bio popraćen glasnim prosvjedovanjem zbog navodnog Breninog nošenja uniforme srpske vojske.

"Naravno da treba da dođu! Pa šta ako su pjevali Glavašu, svatko pjeva svojima. I ovdje dolaze pjevati svojima, zato i mislim da će Centar Sava biti rasprodan jer je više izdajnika u Srbiji nego što može stati u dvoranu. Neka Colonia dođe pjevati Čedi Jovanoviću, Nataši Kandić i ostalima poput njih", izjavio je za Alo! kontroverzni frontman Riblje Čorbe, Bora Đorđević, poznat kao veliki nacionalist, a dodao je i kako ovo nije jedini slučaj da se u Srbiji dočekuju ljudi koji su se "svrstali na stranu zločinaca".

"Svatko ima pravo na izbor angažmana"

Predsjednica fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić nije htjela ulaziti u polemiku s poznatim srpskim rockerom, ali je zato Tomislav Jelić iz Colonije imao potrebu objasniti njihov nastup pa je rekao: "Colonia je, kao i 99 posto hrvatskih glazbenika, profesionalno i bez emocija uključena u praćenje različitih izbora - parlamentarnih, lokalnih ili predsjedničkih. Ove smo godine bili na tri strane. Pjevali smo za SDP u Zagrebu, Željka Keruma i HDSSB u Osijeku. Svi su ti kandidati i pobijedili. Nastup u Tomislavgradu bio je slavljenički, jer su neki od osnivača porijeklom odatle. Svatko ima pravo na izbor angažmana". Na pitanje novinara bi li onda pjevali i osumnjičeniku za ratne zločine Ratku Mladiću, Jelić je odgovorio: "Ne bi, jer to nije stranka koja postoji u Hrvatskoj, kao što ne pjevamo ni za stranke u Sloveniji i BiH".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.