Bob Dylan izlaže u Londonu

U GALERIJI "Halcyon" u Londonu otvorena je izložba ulja na platnu slavnog američkog pjevača i tekstopisca Boba Dylana.

"Bob Dylan na platnu"

Slike su nastale na osnovi skica koje je Dylan nacrtao tijekom turneja 1989. i 1992. godine, a prodaju se po cijeni od 95 do 450 tisuća funti. Izložba će biti otvorena od 13.veljače do 10.travnja u galeriji "Halcyon" u ulici Bruton u Londonu



"Crtam stvari koje su mi zanimljive, a zatim ih slikam", napisao je Dylan u popratnoj brošuri izložbe. "Pritom ne pokušavam ispuniti nečiju viziju ili komentar na društvenu sliku. Mislim da djela jednostavno dolazi iz mene samog i svijeta iz kojeg dolazim", dodao je pjevač.

"Ove slike su vrhunac Dylanovog rada na projektu "Draw Blank Series", te predstavljaju novu fazu u umjetnikovoj karijeri", rekao je upravitelj galerije Paul Green.
 
Veliki umjetnik čija je glazba obilježila 60-te 


Bob Dylan, američki pjevač, skladatelj i pjesnik jedan je od najvećih kantautora 20. stoljeća i kultna ličnost generacije šezdesetih godina. Svira gitaru, usnu harmoniku i glasovir, a četrdeset i pet godina umjetničkog rada objavio je 44 albuma. Kroz pjesmu je često izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi, govorio o problemima religije i vjere, ali i pjevao o ljubavi. Utjecaj Boba Dylana na rock glazbu je ogroman, jedan je od prvih koji je svirao folk i country rock. Dylan je u svojoj dugogodišnjoj karijeri posjetio i Hrvatsku, 2008. godine u sklopu Radar festivala.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.