Bivši pripadnik Nacije islama otkrio tko je ubio Notorious BIG-a

CLAYTON HILL, bivši pripadnik Nacije islama i zatvorenik priznao je da je sudjelovao u ubojstvu pokojnog repera Notorious BIG-a te da zna tko ga je upucao. Christopher Wallace poznatiji kao Notorious BIG ubijen je u Los Angelesu 1997. godine kada se automobilom vraćao sa zabave. O motivima ubojstva kao i o počinitelju tada se samo nagađalo, no Hill je za portal "HipHopDX" izjavio da je stanoviti Dawoud Muhammed, također pripadnik Nacije islama ubio repera poluautomatskom puškom.

Hill koji je trenutno u federalnom zatvoru, surađivao je s FBI-jem u istrazi oko ubojstva Notorious BIG-a te im priznao da se susreo s Dawoudom u svibnju 1997. te da mu je on dao pušku. "On mi je rekao da je u bijegu zbog ubojstva Notorious BIG-a. Otkrio mi je da je on pucao u njega, jer je bio bivši član bande Blood te mu je plaćeno za ubojstvo", tvrdi Hill.

Uskoro objavljuje knjigu

On će uskoro objaviti e-knjigu "Diary of an Ex-Terrorist" u kojoj opisuje razdoblje kada je bio član Nacije islama te detalje oko reperovog ubojstva. "Rekao sam Dawoudu da sam dobio upute kako moram nešto pokupiti kod njega. Vjerojatno je on dobio iste upute, jer nije pokazivao nikakvu sumnju kad se sagnuo i maknuo poklopac sa kante za smeće i dao mi ga u ruke. Posegnuo je u vreću koju je donio sa sobom i izvadio poluautomatsku pušku", piše Hill u svojoj knjizi. Dodaje da je Dawoud spustio pušku u kantu za smeće pazeći da je ne dodirne golim rukama.

Početkom ove godine, FBI je objavio detalje svoje istrage oko ubojstva Notorious BIG-a. Prema njihovim saznanjima bivši zaposlenici losanđeleske policije, David Mack i Rafael Perez bili su umiješani u ubojstvo te se dalje istražuje njihova uloga u tome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.