Autora Černobila razbjesnile fotke influencera: "Ako dolazite, sjetite se..."

Foto: Instagram

NAKON što je serija Černobil zadobila golemu popularnost među gledateljima, porastao je i interes turista koji su odlučili posjetiti ovo mjesto, a posebnu su pozornost privukli influenceri koji su društvene mreže zasuli fotkama koje su mnogi osudili. 

To je na svojoj koži osjetila i influencerica pod nadimkom "nz.nik" koja na toj je društvenoj mreži objavila fotografiju na kojoj golišava pozira u Pripjatu, dok s nje spada zaštitno odijelo, a nakon su je pratitelji gadno napali poručujući joj da pokaže poštovanje. 

I dok turističke agencije i vodiči trljaju ruke, ova se navala posjetitelja nije svidjela ni autoru serije Craigu Mazinu koji je imao poruku za posjetitelje. 

"Divno je što je serija Černobil inspirirala navalu turista. Da, vidio sam slike. Ako dolazite u posjet, sjetite se da se ovdje dogodila užasna tragedija. Pokažite poštovanje prema onima koji su stradali i njihovoj žrtvi", napisao je na Twitteru.

U komentarima su se mnogi složili s njim.

"Užasno je što se ovo počelo događati. Hrpa takozvanih influencera objavljuje fotke bez imalo poštovanja", "Nemojte zaboraviti da je radijacija stvarna. Najgore je što se horde turista idiotski ponašaju kao da su došli u Disneyland", "Htio sam doći u posjet, ali sad čekam da se smiri navala. Ja živim u Njemačkoj i često se susrećem s ljudima koji bez ikakvog poštovanja dolaze u bivše nacističke logore i tamo se fotkaju", pisali su mu pratitelji, a neki su ipak istaknuli da je "bolje da objavljuju i glupe selfije nego da uopće ne obraćaju pozornost".

>>>Mračni turizam: Ova jeziva mjesta privlače putnike iz cijelog svijeta<<<

Černobil nije jedino mjesto tragedije koje privlači posjetitelje sklone tome da se na društvenim mrežama hvale fotografijama, pa je tako u ožujku ove godine odlučila reagirati i uprava Auschwitz Memoriala koja je turistima poručila da se "sjete gdje su"

"Postoje bolja mjesta na kojima možete naučiti držati ravnotežu od mjesta koje simbolizira deportaciju stotine tisuća ljudi u smrt", napisali su između ostalog. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.