Auto - kraj izvedbenog Queera i QueerAzija početak filmskog dijela



QUEERAZIJA - filmski segment Queer Zagreb festivala 2011 godine donosi filmske uratke koji se mogu staviti pod široki nazivnik queer, a snimljeni su na području Azije te su prikazani na najjačim azijskim queer i filmskim festivalima.

Selektori John Badalu i Natasha Mendonca odabrali su šarolike primjerke azijskih filmova - one dugometražne i kratkometražne, igrane i dokumentarne. I sadržajno će se u QueerAziji naći će svega; od trash superheroine Madam X koja spašava društvo od zloćudnog predsjedničkog kandidata, do kineskog i vijetnamskog tradicionalnog campa u 881 i Love man love woman. Neki se pak ozbiljno bave društvenim temama poput održanja obitelji s transseksualnim roditeljem Insects in the Backyard ili temom zaraženih HIV-om 68 pages kao i cjelokupnom LGBT zajednicom poput aktivističkog Queer China, "Comrade" China.. Drugi su pak jednostavno ljubavni i intimni - Amfetamin, Dose ili Daybreak, a treći vrlo eksperimentalni, poput selekcije južnoazijskog kratkog filma.
 
Očekujte queer tsunamije, monsune i tajfune a nadasve briljantne filmske uratke sasvim specifičnog senzibiliteta i atmosfere koji će dati odgovor na pitanje kakav se queer gleda u Aziji. O filmovima se informirajte na www.queerzagreb.org, a ulaznice nabavite po regularnoj cijeni na dan izvedbe isključivo na blagajni kina Europa.
 
Danas u 22 sata zatvara se izvedbeni dio Queer Zagreba u Zagrebačkom plesnom centru gdje David Wampach izvodi "Auto" - koreografsku campy dosjetku za jednog plesača i jedan klavir inspiriranu estetikom B filmova. Ako je moguće natjerati pianino da pleše, što se tek sve može s učiniti s kamerom i napetošću koju gradi ponavljanje dramatične klavirske fraze poput "Desperate Living" Johna Watersa ili "Carrie" Briana De Palme. Wampach vješto spaja scenske, koreografske, glazbene i video elemente i stvara plesni show na međi onog fantastično grotesknog te zastrašujućeg i sardoničnog. U što sasvim sigurno ne ulazi drag estetika ili par kapi ionako lažne krvi.

Osvojite ulaznice!

Najbržima koji točno odgovore na postavljeno pitanje poklanjamo tri puta po dvije ulaznice za film po vašem odabiru. U utorak, 3. svibnja,  pogledajte besplatno neki od filmova s otvorenja QueerAzije odgovorom na pitanje:

Kojim se filmom otvara filmski program Queer Zagreba:

a) Amfetamin
b) 881
c) Cijela obitelj Kazoku

Sve što trebate napraviti jest što prije poslati mail naslovljen s "QueerAzija - otvorenje, 3. svibnja" i točnim odgovorom na pitanje na index.nagrada@gmail.com. U mailu navedite svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa i kontakt-broj). Dobitnici će biti obaviješteni mailom. Sretno!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.