Atari najavio igru za svoju konzolu staru 46 godina

Foto: Press

Tvrtka Atari je najavila da su otvorene prednarudžbe za fizički kertridž namijenjen konzoli 2600 iz 1977. godine, koja je bila najuspješnija 1982. godine.

Riječ je o igri pod nazivom Save Mary koja je trebala izaći 1983., a bila je u razvoju dvije godine, što je izuzetno dug period kada se govori o generaciji igara prije konzole NES. Uobičajena faza razvoja igre u to doba trajala je šest do devet mjeseci, a za neke naslove tek pet do šest tjedana.

Igru Save Mary razvio je Atarijev veteran Tod Frye, koji stoji i iza igara Pac-Man i Swordquest, namijenjenih konzoli 2600. Igra košta 60 dolara, a dostupno je svega 500 kertridža, što znači da je svaki ujedno i kolekcionarski primjerak.

Što se tiče same igre, bazira se na spašavanju dame Mary koja se nalazi u kanjonu koji se brzo puni vodom, a igrači trebaju koristiti kran za izgradnju platformi. Tako se igra Save Mary pridružila drugim nedavno proizvedenim kertridžima za Atari 2600, a mnogi od njih su potpuno novi naslovi, kao što je Mr. Run and Jump,

Atari trenutno prodaje poboljšanu verziju spomenute konzole, koja nosi oznaku 2600+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.