ANKETA Ostavljate li vi ručnike na plaži da sačuvate mjesto?

Foto: Facebook

NAKON što je mlada gradonačelnica Podgore Petra Radić dala ukloniti ručnike i stvari kojima ljudi u tom dalmatinskom mjestu "rezerviraju" mjesta na plaži, tema "rezervacije" na plažama ponovno je postala aktualna.

"Moć i pozicija trebaju i MORAJU služiti kao alat za uvođenje reda i jednakosti pred zakonom, a ne kao filter za odabrane... Pojedini mještani su svojim gostima dopustili da 'rezerviraju' mjesta na plaži raznim plažnim rekvizitima preko noći. Rezervacija mjesta na pomorskom dobru, zajedničkom vlasništvu svih državljana Republike Hrvatske? Ako povučete paralelu, konceptualno sličan scenarij kao u Vruji. Međutim, ja ne pogodujem pojedincima. Svi rekviziti su u ranim jutarnjim satima uklonjeni s javne površine jer danas želim slobodnu plažu za sve. To isto želim i sutra, preksutra, dogodine...", napisala je između ostalog gradonačelnica Radić u objavi na Facebooku.

"Svim tim parazitima bacite ručnike i druge stvari u smeće. Tako treba na cijelom Jadranu", "Bravo! Svojatanje je prevršilo svaku mjeru", "Tako treba svaki dan", piše većina oduševljena potezom mlade gradonačelnice. No ima i onih (očito) koji su na drugoj strani te koji svakog ljeta ručnicima čuvaju mjesto za sljedeći dan.

Kojoj skupini vi pripadate?

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.