Andrea Andrassy odgovorila svima: Evo zašto sam napisala kolumnu o vraćenom poklonu

Foto: Facebook/Kalelarga Info

NAKON što se Indexova kolumnistica Andrea Andrassy u svojoj posljednjoj kolumni osvrnula na slučaj sedmogodišnjakinje koja je za rođendan prijateljici poklonila bon jednog svjetskog high street brenda i leksikon pa ga donijela nazad doma uz poruku mame slavljenice da ona ne kupuje u takvim dućanima, razvila se žestoka rasprava.

Andrea je potom na Facebooku objavila da će objema djevojčicama pokloniti leksikone te da mame moraju sjesti na kavu i riješiti probleme. Potom se umiješala Danijela Dvornik koja je Andrejin potez nazvala glupastim.

Andrea je stoga odlučila još jednom javno reći nešto o toj temi.

"I evo, opet je pun Fejs mama i poklona. Neki me pitaju zašto sam slučaj komentirala u kolumni. Zato što sam u ponedjeljak uz jutarnju kavu na jednom portalu uhvatila priču o vraćenom poklonu (otkud sam i preuzela cijelu priču), i odmah me vratilo u osnovnu školu. U vrijeme kad su neki klinci imali za mjesečne izlete u Graz da se obuku, a neki ne. Sjećam se grupica već tada. Grupiralo se i kasnije - tko je imao za Marte, tko nije. Pa tko je imao za super mobitel, a tko ga uopće nije imao. Grupiralo se, rugalo se, došaptavalo", započela je Andrea svoj status.

Dodala je da danas ima puno više stvari po kojima se može grupirati.

"Rezultat je uvijek isti - ili si u cool grupi ili nisi. A to ne bi trebalo biti tako u školi, ne zbog odjeće koju nosiš ni zbog mobitela s kojeg šalješ poruke. Ne bi trebalo biti ni zbog auta u kojem te mama doveze u školu. Ne bi trebalo biti tako ni kasnije u životu - grupiranje i ismijavanje na temelju toga tko ima ili nema za neki odjevni predmet ili statusni simbol je za mene uvijek neprihvatljivo i mislim da je to nešto što svi moramo usaditi u mlađe generacije. Ovo nije stvar imena i lica u ovom slučaju - ovo je stvar tisuće bezimenih koji svaki dan u školi sjede odvojeni od onih drugih, 'boljih', 'poželjnijih'. Svijet u kojem je majica na tebi vrjednija od onog što imaš unutra je pogrešan svijet, a na nama je da ga ispravimo, barem malo", napisala je u komentaru koji je prikupio gotovo 8500 lajkova. 

 

I evo, opet je pun Fejs mama i poklona. Neki me pitaju zašto sam slučaj komentirala u kolumni. Zato što sam u...

Posted by Andrea Andrassy on 5. ožujka 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.