Ana Gruica slučajno pokazala bradavicu, trbuh Bojane Gregorić privlačio poglede

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Instagram

NA DODJELI Nagrada hrvatskog glumišta održanoj u zagrebačkom HNK-u pojavila se i splitska glumica Ana Gruica u crvenoj haljini s potpisom Matije Vuice.

Lepršava haljina otkrivala je Anin trbuh i donji dio grudi, a u jednom trenutku, dok je davala izjavu, kroz lagani materijal provirilo je i malo više nego što je Ana planirala pokazati. 

"Dajte, priznajte da je nerealno. Zbog @matijavuica vrijedilo je potegnuti iz Splita. Konačno sam skupila balls (bolje zvuči na engleskom, a ni mater mi neće razumit) za crvenu haljinu!!!", napisala je Ana uz video u haljini na svom Instagramu.

Inače, dodjelu su vodili Bojana Gregorić Vejzović i Slavko Sobin. Bojana se pojavila u raskošnoj crnoj haljini s potpisom brenda Envy Room u kojoj je istaknut bio njen goli trbuh.

Najbolja dramska predstava u cjelini u 2019. je  "Kiklop" Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba, a nagradu za tu predstavu predala je predsjednica HDDU-a Perica Martinović.

Nagradu za najbolje redateljsko ostvarenje u cjelini primio je Saša Anočić za režiju predstave "Kiklop"Ranka Marinkovića u produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje  u drami - žensku ulogu dobila je Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi "Konstelacije" Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić i koprodukciji Teatra Exit iz Zagreba, Osječkog ljeta kulture 2018. i Gradskih galerija Osijek.

Za najbolje umjetničko ostvarenje u drami - mušku ulogu nagrada je pripala Radi Šerbedžiji za ulogu Georgea u predstavi "Tko se boji Virginije Woolf" Edwarda Albeeja u režiji Lenke Udovički i koprodukciji Kazališta Ulysses iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

Nagrada za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu djecu i mlade pripala je predstavi "Tonček i Točkica" Ericha Kästnera u režiji Anje Maksić Japundžić i produkciji Gradskoga kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave dobila je Ana Marija Veselčić za tekst "Domaši" premijerno izveden u Gradskom kazalištu lutaka Split u koprodukciji s Umjetničkom akademijom u Splitu.

Za najbolje glumačko ostvarenje u radio drami i za TV, drami, koja se dodjeljuje bijenalno svake neparne godine, nagrada je pripala Mariji Kolb za ulogu u radio drami "Tuga" Les Hommes Aproximatifs u režiji Stephanie Jamnicky, a Goranu Rukavini za režiju TV serije "Počivali u miru".

Za najbolju kazališnu scenografiju nagradu je dobila Zdravka Ivandija za dramu "Geranium" Ive Vojnovića u režiji Marine Pejnović i produkciji 70. Dubrovačkih ljetnih igara i u predstavi za djecu i mlade "Bajka o ribaru i ribici" Aleksandra Sergejeviča Puškina / Ane Proliću režiji Ane Prolić i produkciji Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac.

Nagrada za najbolju kazališnu kostimografiju dobila je Dženisa Pecotić  za predstavu za djecu i mlade "Tonček i Točkica" Ericha Kästnera u režiji Anje Maksić Japundžić i produkciji Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba;

Nagrada za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti pripala je ansamblu i autorskom timu predstave Flex, u koprodukciji KunstTeatra iz Zagreba i Umjetničke organizacije Punctum iz Zagreba, u režiji Ivana Penovića za sve njezine segmente, za inovativni pristup, novi smjer kazališta i specifično shvaćanje svijeta i trenutka u kojem živimo.

Nagradu za najbolju predstavu u cjelini u operi dobila je "Čarobna frula" Wolfganga Amadeusa Mozarta pod dirigentskim vodstvom Nikše Bareze, u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji HNK u Zagrebu.

Nagrada za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje pripala je Ivi Lipanović za dirigiranje opere "Nabucco" Giuseppea Verdija u režiji Georgija Para i Jelene Bosančić i produkciji HNK u Splitu za 64. Splitsko ljeto.

Nagradu za najbolju umjetničko ostvarenje u operi - za žensku ulogu dobila je Ivana Lazar za ulogu Kraljice noći u operi "Čarobna frula" Wolfganga Amadeusa Mozarta pod dirigentskim vodstvom Nikše Bareze, u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji HNK u Zagrebu.

Za najbolje umjetničko ostvarenje u operi - muška uloga nagrada je pripala Giorgiu Surianu za ulogu Macbetha u operi "Macbeth" Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija, u režiji Marina Blaževića, i za ulogu Falstaffa u operi "Falstaff" Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, u režiji Marina Blaževića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Rijeka.

Najbolja baletna predstava u cjelini u 2019. je "Smrt u Veneciji" na glazbu Gustava Mahlera u koreografiji Valentine Turcu i u izvedbi zagrebačkoga HNK-a.

Za najbolje koreografsko ili dirigentsko ostvarenje u baletu nagradu je primila Valentina Turcu za koreografiju predstave "Smrt u Veneciji" na glazbu Gustava Mahlera i u izvedbi HNK u Zagrebu.

Nagradu za najbolje baletno umjetničko ostvarenje- - žensku ulogu dobila je  Iryna Chaban Bilandžić za ulogu Medore u baletu "Gusar" na glazbu Adolpha Adama u koreografiji Aivarsa Leimanisa i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split, a za najbolje umjetničko ostvarenju - mušku ulogu Tomislav Petranović za ulogu Vikonta De Valmonta u baletu "Opasne veze" na glazbu Josepha Haydna u koreografiji Giorgia Madije i ulogu Rudolfa Habsburškog u baletu "Elizabeta Bavarska - Sissi" na glazbu Bedricha Smetane u koreografiji Patricea Barta u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Posebna priznanja Upravni odbor HDDU-a dodijelio je Zlatku Vitezu, glumcu, redatelju, utemeljitelju i umjetničkom ravnatelju kazališne družine "Histrion" u povodu 50-te obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja, a za cjelokupnom doprinosu HDDU kojem je bio i predsjednik.Nagradu je preuzeo Hrvoje Klobučar.

Posebno priznanje Hrvatskoga društva profesionalnih baletnih umjetnika pripala je Sonji Kastl, istaknutoj baletna umjetnica, koreografkinja, pedagoginja, prva ravnateljica Baleta HNK u Zagrebu u svojih 90 godina života zadužila je baletnu struku svojim iznimnim nastupima, koreografijama predstava, radom i promocijom baletne umjetnosti kako u Zagrebu tako i diljem Hrvatske i inozemstva. Laureatkinji će nagrada biti uručena naknadno. 

Glumac Krunoslav Šarić za dramu i maestro Nikša Bareza za operu laureati su Nagrade hrvatskoga glumišta za 2019. za svekoliko umjetničko djelovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.