Amerikanci odabrali Top 5 popularnih gayeva



PJEVAČ grupe Queen, Freddie Mercury 1980.-ih godina je javno priznao svoju homoseksualnost. Taj primjer danas slijede mnoge svjetske zvijezde poput Eltona Johna, Stephena Fryja, Rosie O'Donnell, Neila Patricka Harrisa, Michaela Stipea, Ellen DeGeneres, Portie De Rossi, Boy Georgea, Chaza Bona, Tracy Chapman, Cynthije Nixon... Povodom mjeseca homosekualnih, transseksualnih i biseksualnih osoba te transsvestita, Amerikanci su odabrali pet najpopularnijih homosekualaca današnjice.

1. Ellen DeGeneres i Portia De Rossi

Televizijska voditeljica Ellen DeGeneres i njena supruga, glumica Portia De Rossi dijele prvo mjesto ove ljestvice. cure su se vjenčale prije tri godine te žive zajedno u Kaliforniji. "Što mogu reći? Ja sam najsretnija cura na svijetu. Portia je službeno skinuta s tržišta, nitko je ne može dobiti. Sad će kuhati i čistiti samo za mene", izjavila je Ellen kroz šalu kada je prvi puta javno priznala da je u vezi sa sadašnjom suprugom.



2. Elton John

Glazbenik Sir Elton John sa suprugom Davidom Furnishem je u vezi 13 godina. Nedavno su postali i roditelji te dobili sinčića Zacharyja. "Oduševljeni smo i preplavljeni emocijama ovog posebnog trenutka. Zachary je zdrav i napreduje dobro, a mi smo najponosniji roditelji na svijetu", izjavili su nakon što su dobili sina.



3. Neil Patrick Harris

Glumac koji se proslavio ulogom ženskaroša Barneyja Stinsona u seriji "Kako sam upoznao vašu majku", Neil Patrick Harris u braku je sa suprugom Davidom Burtkom od 2006. godine. "Drago mi je da mogu demantirati sve tračeve i navode o tome da sam ženskaroš jer sam trenutačno jedan sretni homoseksualac koji svoj život živi punim plućima", izjavio je Neil nakon što je prvi puta demantirao bilo kakve poveznice između sebe i lika koji ga je proslavio.



4. Cynthia Nixon


Iako u seriji "Seks i grad" glumi Mirandu koja se nakon nekoliko sezona skrasi s muškarcem te mu rodi dijete, Cynthia je u stvarnom životu jedna ponosna lezbijka koja u javnosti nikad iz ruke ne ispušta ruku svoje djevojke. Ipak, nije uvijek bila otvorena lezbijka, čak 15 godina bila je u braku s profesorom Dannyjem Mozesom s kojim ima dvoje djece. Sada je u vezi s Christine Matinoni. "U smislu seksualne orijentacije nemam osjećaj kao da se nešto promijenilo. Bila sam s muškarcima cijeli svoj život i nikad se nisam zaljubila u ženu, ali kad jesam, nije mi se činilo čudnim ili neobičnim. Ja sam samo žena koja je zaljubljena u ženu", izjavila je Cynthia kratko nakon što je priznala da je u vezi s Christine.



5. Chaz Bono


Nekad kći popularne pjevačice Cher, a danas sin, Chaz Bono sa poimanjem svoje seksualnosti i seksualne orijentacije vodio je bitku dugi niz godina. Nakon što je shvatio da je muškarac zarobljen u tijelu žene promijenio je svoj spol. Danas ima djevojku, a njegova majka ga podržava u tom procesu preobrazbe iz onoga kakav se rodio u ono što osjeća da treba biti.



Među poznatim biseksualcima su David Bowie, Ana Paquin, Nelly Furtado...


Osim njih, postoji i mnoštvo popularnih biseksualaca poput Blondie, Drew Barrymore, Angeline Jolie, Nelly Furtado, Anne Paquin, Pete Townshenda, Billyja Joela Armstronga, Toma Hardyja... Ali i ikona poput Davida Bowieja, Joan Baez, Marlona Branda, Jamesa Deana, Fride Kahlo i Marlene Dietrich. Zanimljivo je i kako je glumica i pjevačica Judy Garland ušla u povijest zahvaljujući pjesmi "Somewhere Over The Rainbow" koju je pjevala u filmu "Čarobnjak iz Oza", a danas je ta pjesma jedna od najpoznatijih himni LGBT zajednice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.